Mantelzorgmakelaar

Mantelzorgmakelaar

Contactpersoon

Voor wie is de mantelzorgmakelaar?

Heb je vragen over bijvoorbeeld het aanvragen van thuiszorg, een scootmobiel of een indicatie? Of wil je weten met welke wetgeving je rekening moet houden of welke voorzieningen er zijn in jouw (mantel)zorgsituatie? Dan kan een mantelzorgmakelaar samen met jou op een rij zetten wat er mogelijk is. De mantelzorgmakelaar is specialist in wet- en regelgeving rondom mantelzorg en ziet vaak mogelijkheden waar je zelf nog niet aan had gedacht.

Wat doet een mantelzorgmakelaar?

De mantelzorgmakelaar bekijkt de hele zorgsituatie en bespreekt samen met de mantelzorger wat er eventueel verbeterd kan worden. Het gaat daarbij om wat er in jouw specifieke situatie nodig en mogelijk is. De mantelzorgmakelaar beantwoordt vragen over zorg, welzijn, wonen, werk en financiën en heeft veel kennis van de vier zorgwetten: de Wmo, Wlz, Zvw en de Jeugdwet. Als het nodig is kan een mantelzorgmakelaar tijdelijk regeltaken van je overnemen of op verzoek bij een familiegesprek aanwezig zijn. 

Ook hulpverleners kunnen met de mantelzorgmakelaar overleggen over een zorgsituatie en deze desgewenst samen met haar aanpakken.

 

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. We bellen je om een intake-afspraak te maken
  3. De mantelzorgmakelaar komt bij je thuis voor een intakegesprek
Mantelzorgmakelaar

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Via Mantelzorg Utrecht (U Centraal) is hulp van de mantelzorgmakelaar gratis.

Je kunt je aanmelden als je als mantelzorger in Utrecht woont of als de persoon voor wie je zorgt in Utrecht woont.

Nee, je hebt geen verwijzing nodig en je kunt je direct bij ons aanmelden.