Kunst Koppelaars

Kunst en cultuur dragen bij aan beleving, zingeving, zelfvertrouwen en welbevinden. Vanuit dat idee is Kunst Koppelaars gestart: een project voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie. Het project koppelt de mantelzorgers aan een passend kunst- en cultuuraanbod in hun omgeving.

We horen vaak dat de wereld van mantelzorgers kleiner wordt als ze zorgen voor iemand met dementie. Ze komen nauwelijks aan iets anders toe en zouden graag nieuwe energie opdoen. Kunst Koppelaars brengt mantelzorgers in aanraking met kunst en cultuur, om zo het gevoel van eenzaamheid te verminderen en het gevoel van welzijn te vergroten. Even een paar uur op adem komen en de beslommeringen van alledag vergeten. Als het nodig is denken we mee over vervoer en een verzorger die de mantelzorger een paar uur vervangt.

Een aantal van de mogelijkheden:

Het Centraal Museum
Museumtour: rondleiding speciaal voor mantelzorgers.
Onvergetelijk Centraal: rondleiding voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Het Wilde Westen
Persoonlijk kunstwerk: een kunstenaar van Het Wilde Westen komt bij je thuis en werkt samen met jou aan een persoonlijk verhaal. Het doel is om dit persoonlijke verhaal in een kunstvorm te uiten.

TivoliVredenburg
Lunchconcert: op vrijdagmiddag genieten van mooie muziek.

Vooralsnog starten we in de wijken Lombok, Nieuw Engeland, Oog in Al, Schepenbuurt en Welgelegen.

 

Meer informatie en aanmelden:
Maartje Kraanen: m.kraanen@u-centraal.nl


Kunst Koppelaars is een samenwerking tussen DOCK, Het Wilde Westen en U Centraal. Voor het aanbod werken we samen met Zorg & Welzijn in de wijk West, Gemeente Utrecht, Centraal Museum en TivoliVredenburg.

‘Men heeft echt heel veel ingezet om een bezoekvrijwilliger te zoeken naar ons profiel. En daar is men uitstekend in geslaagd!’ Mantelzorger over Bezoekdienst dementie