Vergroot je veerkracht

schedule

Aantal bijeenkomsten

5

people_alt

Groepsgrootte

12

euro_symbol

Kosten

Gratis

Aandacht voor jezelf Voor wie is deze cursus?

Als je mantelzorger bent, heeft het zorgen voor een ander waarschijnlijk een grote rol in je leven. Het zorgen voor jezelf schiet er dan makkelijk bij in. Terwijl het ook heel belangrijk is om aandacht aan jezelf te geven zodat je niet overbelast raakt. Hoe leer je weer grenzen te voelen en stellen? Hoe vraag je om hulp en waar kun je terecht voor ondersteuning? In deze cursus staan we onder andere daarbij stil.

Tips en oefeningen Wat gaan we doen?

Tijdens 5 bijeenkomsten bespreken we hoe je als mantelzorger meer invloed kunt hebben op je veerkracht. Je krijgt praktische tips, doet ontspanningsoefeningen en gaat samen met andere deelnemers in gesprek. We merken dat mantelzorgers veel in elkaars verhaal herkennen en elkaar tot steun zijn.

In deze cursus leer je:

  • Hoe je je energie het beste kunt inzetten
  • Hoe en waar je hulp kunt vragen
  • Hoe je beter leert omgaan met teleurstellingen
  • Wat je ter ontspanning kunt doen
  • Hoe je weer meer kunt gaan leven in plaats van overleven

Na afloop van de cursus weet je wat je in jouw situatie kunt doen om goed voor jezelf te blijven zorgen. De laatste bijeenkomst is een terugkombijeenkomst waarin we bespreken hoe het gaat en of het lukt om de nieuwe gewoontes vast te houden.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. Een medewerker van het buurtteam of U Centraal neemt contact op voor een kennismakingsgesprek
  3. Je start met de cursus
Volwassene Met Ouder 037 (16)

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Ja.

Nee, je kunt je alleen aanmelden als je in de gemeente Utrecht woont. Mogelijk biedt je eigen woonplaats een soortgelijke mogelijkheid aan.

We streven ernaar om onze activiteiten aan te bieden op locaties die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor de zekerheid kun je van tevoren even contact met ons opnemen voor meer informatie over de toegankelijkheid van de locatie.

Je vertelt in de groep alleen wat je zelf wilt vertellen. Het kan wel helpen om je gedachten en gevoelens te delen, juist als het spannend is. Dat kan een hele opluchting zijn. Je kunt bijvoorbeeld vertellen waarom je meedoet. We merken dat deelnemers veel aan elkaars verhalen hebben. Doordat ze het herkenbaar vinden of juist iets nieuws leren van een ander. Maar je bepaalt zelf hoeveel je vertelt en op welk moment je daar klaar voor bent. Onze regel is dat alles wat in de groep wordt verteld, niet met mensen buiten de groep wordt besproken.