Sociale vaardigheid voor volwassenen

Sociale vaardigheid voor volwassenen

schedule

Aantal bijeenkomsten

6

people_alt

Groepsgrootte

8

euro_symbol

Kosten

Gratis

location_city

Locatie

Drift 11, Utrecht

  • Aantal plekken 11
Meld je aan

Sociale contacten verbeteren Voor wie is deze cursus?

Communiceren met anderen is niet altijd makkelijk. Dat ondervinden mensen op alle leeftijden. Ook als volwassene kun je lastige situaties tegenkomen. Misschien merk je dat mensen niet altijd begrijpen wat je bedoelt. Of heb je regelmatig ruzie met mensen. Het kan ook zijn dat je moeite hebt met contact leggen en mensen aanspreken. Wat het ook is, sociale vaardigheid kun je trainen! Deze cursus kan helpen om sociale contacten te verbeteren en om nieuwe contacten aan te gaan.

Samen oefenen Wat gaan we doen?

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten. Je volgt de cursus samen met mensen die ook sociaal vaardiger willen worden. We delen ervaringen in de groep en doen samen oefeningen. Dit kan spannend zijn, zeker als je onzeker bent over je sociale vaardigheid. Daarom nemen we elkaar serieus in de groep. Verder is de sfeer ook gewoon ontspannen en er wordt regelmatig gelachen.

We oefenen met situaties die je moeilijk vindt, bijvoorbeeld:

  • Een praatje maken
  • Goed naar een ander luisteren
  • Een lastig onderwerp bespreken
  • Opkomen voor een mening

Na de cursus heb je meer zelfvertrouwen en stap je makkelijker op anderen af.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding en komt op de wachtlijst te staan
  3. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, ontvang je een definitieve aanmelding met meer informatie
  4. Je start met de cursus
Sociale vaardigheid voor volwassenen

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Ja.

Nee, je kunt je alleen aanmelden als je in de gemeente Utrecht woont. Mogelijk biedt je eigen woonplaats een soortgelijke mogelijkheid aan.

We streven ernaar om onze activiteiten aan te bieden op locaties die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor de zekerheid kun je van tevoren even contact met ons opnemen voor meer informatie over de toegankelijkheid van de locatie.

Je vertelt in de groep alleen wat je zelf wilt vertellen. Het kan wel helpen om je gedachten en gevoelens te delen, juist als het spannend is. Dat kan een hele opluchting zijn. Je kunt bijvoorbeeld vertellen waarom je meedoet. We merken dat deelnemers veel aan elkaars verhalen hebben. Doordat ze het herkenbaar vinden of juist iets nieuws leren van een ander. Maar je bepaalt zelf hoeveel je vertelt en op welk moment je daar klaar voor bent. Onze regel is dat alles wat in de groep wordt verteld, niet met mensen buiten de groep wordt besproken.