Gezond eten, bewegen en je lichaam kennen

Gezond eten, bewegen en je lichaam kennen

Gezonde leefstijl Voor wie is deze bijeenkomst?

Wat betekent gezond leven eigenlijk? Waarom is voor je lichaam zorgen zo belangrijk? En waar vind je betrouwbare informatie over een gezonde leefstijl? Als je een chronische ziekte of lichamelijke beperking hebt, is zorgen voor je gezondheid extra belangrijk. Maar misschien weet je niet goed wat gezonde keuzes zijn. Of wat er in jouw situatie mogelijk is. Tijdens de cursus krijg je informatie over gezond eten, bewegen en hoe je lichaam werkt.

De cursus kan worden aangevraagd door groepen met een multiculturele achtergrond.

Informatie Wat gaan we doen?

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur. Je leert meer over je lichaam en wat je kunt doen om gezond te leven. Ook kun je vragen stellen en ervaringen uitwisselen met andere deelnemers. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Gezonde leefstijl
  • Noodzaak van voldoende bewegen
  • De werking van het lichaam
  • Organisaties in de buurt

Een deel van de voorlichting kan op maat worden aangepast aan de behoefte van de groep.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. De vertegenwoordiger van een multiculturele groep neemt contact met ons op
  2. We maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek
  3. We stemmen de inhoud van de cursus af op de behoeftes van de groep
  4. We plannen de cursus in
Gezond eten

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Ja.

Nee, je kunt je alleen aanmelden als je in de gemeente Utrecht woont. Mogelijk biedt je eigen woonplaats een soortgelijke mogelijkheid aan.

We streven ernaar om onze activiteiten aan te bieden op locaties die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor de zekerheid kun je van tevoren even contact met ons opnemen voor meer informatie over de toegankelijkheid van de locatie.

Je vertelt in de groep alleen wat je zelf wilt vertellen. Het kan wel helpen om je gedachten en gevoelens te delen, juist als het spannend is. Dat kan een hele opluchting zijn. Je kunt bijvoorbeeld vertellen waarom je meedoet. We merken dat deelnemers veel aan elkaars verhalen hebben. Doordat ze het herkenbaar vinden of juist iets nieuws leren van een ander. Maar je bepaalt zelf hoeveel je vertelt en op welk moment je daar klaar voor bent. Onze regel is dat alles wat in de groep wordt verteld, niet met mensen buiten de groep wordt besproken.