Hulp bij Dementie: Mantelzorgmaatje

Hulp bij Dementie: Mantelzorgmaatje

Luisterend oor Word vrijwilliger

Als maatje van de mantelzorger bied je op de eerste plaats een luisterend oor en denk je met hem of haar mee. Bijvoorbeeld over de omgang met de naaste met dementie of hoe de mantelzorger ontlast kan worden. Ook kun je af en toe wat klusjes uit handen nemen. Door naast de mantelzorger te staan, kun je veel steun geven. Je doet je werk op maat en sluit aan bij de behoefte van de mantelzorger.

Inlevingsvermogen Aan de slag als vrijwilliger

Lijkt het je leuk om Mantelzorgmaatje te worden? We maken graag kennis met je als je je herkent in de volgende eigenschappen:

  • Je bent vriendelijk en hebt inlevingsvermogen
  • Je bent een fijne gesprekspartner en kunt daarbij ook coachen, bijvoorbeeld door iemand te stimuleren om de zorg te delen met anderen

Ervaring met en kennis over dementie is niet nodig. Voordat je start als vrijwilliger krijg je een training over dementie zodat je goed weet waar de mantelzorger mee te maken heeft.

Ontwikkeling Wat bieden we jou?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. We nemen contact op om een kennismakingsafspraak te maken
  3. Je krijgt een kennismap over dementie en volgt een training
  4. We koppelen je aan een passende cliënt
  5. Je maakt kennis met de cliënt; als er een klik is ga je regelmatig op bezoek
Hulp bij Dementie: Mantelzorgmaatje

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee.

Nee. Als je kosten maakt voor het vrijwilligerswerk, dan krijg je een onkostenvergoeding.