Domstad PlusBus gastheer/gastvrouw

Domstad PlusBus gastheer/gastvrouw

Gezellige sfeer Word gastheer of gastvrouw

Als gastheer/gastvrouw ben je het visitekaartje van de Domstad PlusBus. Samen met de chauffeur ben je verantwoordelijk voor het verloop van de dag en zorg je voor een gezellige sfeer. Je helpt bij het in- en uitladen van rollators en rolstoelen en ondersteunt deelnemers als het nodig is. Je zorgt ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen en dat iedereen een fijne dag heeft. Je int de ritbijdrage van alle deelnemers en beheert het geld tijdens de dag.

 

Behulpzaam Aan de slag als vrijwilliger

Iedere twee maanden is er een nieuw programma van de Domstad PlusBus. We maken uitjes door heel Nederland. Van Dierenpark Amersfoort tot een dagje uitwaaien in Scheveningen. En van een mooie rondvaart door de grachten van Amsterdam tot pannenkoeken eten in Lage Vuursche. Je kunt zelf aangeven voor welke uitjes je beschikbaar bent (minimaal 3 dagen per maand).

Enthousiast geworden? We maken graag kennis met je, als je je herkent in de volgende eigenschappen:

  • Je hebt een open, vriendelijke houding en bent behulpzaam
  • Je bent sociaal en maakt gemakkelijk contact
  • Je hebt oog voor alle deelnemers en zorgt ervoor dat iedereen een leuke dag heeft
  • Je kunt indien nodig improviseren

Zorg voor vrijwilligers Werken aan je ontwikkeling

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. We nemen contact op voor een kennismakingsgesprek
  3. Je wordt ingewerkt door een collega-vrijwilliger
  4. Je gaat op pad als gastheer/gastvrouw
DomstadPlusBus begeleider

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee, ook je lunch is inbegrepen

Deelnemers die zorg nodig hebben of in een rolstoel zitten, zorgen zelf voor een begeleider. Als vrijwilliger ben je er alleen voor (lichte) ondersteuning.

Je bent verzekerd via U Centraal en de consulent is bereikbaar voor als er iets voorvalt.

Nee. Als je kosten maakt voor het vrijwilligerswerk, dan krijg je een onkostenvergoeding. 

Nee.