Domstad PlusBus chauffeur m/v

Domstad PlusBus chauffeur m/v

Gezellige sfeer Word chauffeur

Als chauffeur ben je het visitekaartje van de Domstad PlusBus. Samen met de gastheer/gastvrouw ben je verantwoordelijk voor het verloop van de dag. Je zorgt voor veilig vervoer en een gezellige sfeer. Van tevoren maak je zelf de route om de deelnemers op te halen, naar de bestemming te brengen en weer thuis te brengen. Je helpt bij het in- en uitladen van rollators en rolstoelen. Tijdens het uitstapje ondersteun en begeleid je samen met de gastvrouw/gastheer de deelnemers. 

Behulpzaam Aan de slag als chauffeur

Iedere 2 maanden is er een nieuw programma van de Domstad PlusBus. In onze transitbus maken we uitstapjes door heel Nederland. Van Dierenpark Amersfoort tot een rondvaart door de Amsterdamse grachten. En van pannenkoeken eten in Lage Vuursche tot een dagje naar het Scheveningse strand. Je kunt zelf aangeven voor welke uitstapjes jij beschikbaar bent (minimaal 3 dagen per maand).

Enthousiast geworden? We maken graag kennis met je, als je je herkent in de volgende eigenschappen:

  • Je hebt veel rij-ervaring en rijdt veilig, hebt minimaal een jaar je rijbewijs B (groot rijbewijs is niet nodig) en bent bereid mee te werken aan een rijvaardigheidstest.
  • Je hebt een open, vriendelijke houding en bent behulpzaam.
  • Je hebt oog voor alle deelnemers en zorgt ervoor dat iedereen een leuke dag heeft.

Ontwikkeling Wat bieden we jou?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholingen kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. We nemen contact op voor een kennismakingsgesprek
  3. Je wordt ingewerkt door een collega-chauffeur
  4. Je gaat op pad als chauffeur
DomstadPlusBus chauffeur

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee, ook je lunch is inbegrepen

Deelnemers die zorg nodig hebben of in een rolstoel zitten, zorgen zelf voor een begeleider. Als vrijwilliger ben je er alleen voor (lichte) ondersteuning.

Je bent verzekerd via U Centraal en de consulent is bereikbaar voor als er iets voorvalt.

Nee. Als je kosten maakt voor het vrijwilligerswerk, dan krijg je een onkostenvergoeding. 

Nee.