DomstadPlusBus

DomstadPlusBus

Contactpersoon

Gezellig uitje Voor wie is de DomstadPlusBus?

De DomstadPlusBus is er voor Utrechters van 65 jaar en ouder die niet meer zo mobiel zijn. Misschien vindt u het lastig om alleen de deur uit te gaan. Of bent u op zoek naar mensen om mee op stap te gaan. Ga dan gezellig mee met de DomstadPlusBus! Samen maken we er een leuk uitje van. Ook biedt de DomstadPlusBus u de gelegenheid om zelfstandig boodschappen te doen. We halen u altijd thuis op en brengen u ook weer terug.

Programma Waar gaan we naartoe?

Iedere drie maanden brengen we een programmaboekje uit vol leuke uitjes. Denk bijvoorbeeld aan: een bijzondere rondrit, bezoek aan een museum, winkelen in een stad of kringloopcentrum en met elkaar uit lunchen. Ook brengen we iedere week een bezoek aan een groot winkelcentrum in de buurt waar u boodschappen kunt doen. U kunt maximaal twee keer per maand met de DomstadPlusBus op stap.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. U meldt zich aan
  2. We bellen u voor een kennismakingsgesprek
  3. U krijgt het programmaboekje thuisgestuurd
  4. U geeft telefonisch aan ons door met welke uitjes u mee wilt (maximaal 2 per maand)
  5. Twee dagen van tevoren laten we u weten of u meekunt
DomstadPlusBus

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Ja, we hebben plek voor een rolstoel en een van de bussen heeft een rolstoellift. We vragen u om zelf een begeleider mee te nemen die uw rolstoel kan duwen.

Inschrijven is gratis! De kosten voor het uitje zelf verschillen per activiteit. In het programmaboekje staan de kosten vermeld. We proberen de uitjes zo goedkoop mogelijk aan te bieden. U betaalt contant aan de begeleider in de bus. Als u een U-pas of museumkaart heeft, dan kunt u die ook tijdens onze uitjes inzetten voor korting of gratis toegang (als dit van toepassing is).

De deelnemers worden een voor een thuis opgehaald en aan het eind van de dag weer thuisgebracht. ‘s Middags eten we gezamenlijk lunch in een restaurant of café. De kosten voor de lunch betaalt u zelf.

Nee, u kunt zich alleen aanmelden als u in de gemeente Utrecht woont. Mogelijk biedt uw eigen woonplaats een soortgelijke mogelijkheid aan.