Mantelzorgcoach

Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor een zieke naaste. Daar kunnen ze soms wel wat hulp bij gebruiken. Juist door die zorgtaken is hun sociaal netwerk wat uitgedund, bijvoorbeeld doordat mantelzorgers geen tijd hebben om contacten te onderhouden.

Als mantelzorgcoach help je mantelzorgers met het opbouwen en uitbreiden van hun netwerk, zodat ze daar ook een beroep op kunnen doen voor hulp bij de mantelzorg.


Wij zoeken:

Wij zoeken vrijwilligers die

  • graag met mensen werken
  • talent hebben voor plannen en organiseren
  • goed kunnen luisteren en creatief zijn
  • zich kunnen inleven in een ander
  • zelfstandig en methodisch kunnen werken.


Training tot mantelzorgcoach

De vacature Mantelzorgcoach is een variant op onze vacature Netwerkcoach. Vrijwilligers krijgen dezelfde training die is gericht op het vergroten van een sociaal netwerk. Voor de mantelzorgcoaches voegen we daar een specifieke bijeenkomst over mantelzorgondersteuning aan toe. De training tot mantelzorgcoach bestaat dus uit drie bijeenkomsten.

Daarnaast verwachten we dat je regelmatig deelneemt aan intervisiebijeenkomsten die om de 6 weken georganiseerd worden. Je werkt volgens een praktisch 10-stappenplan. Het leren coachen van een cliënt en het vergroten van zijn/haar zelfvertrouwen is ook een belangrijk deel van de training en intervisie. Na de eerste trainingsdag word je gekoppeld aan een cliënt, zodat je het geleerde meteen in praktijk kunt brengen. Je wordt tijdens de traject ondersteund door een coach.


Tijdsinvestering gemiddeld per week:

Dit vrijwilligerswerk vraagt een investering van ongeveer 2,5 uur per week.

 

Meer informatie en aanmelden:

Bel of mail Ilja Rodermans voor meer informatie of een afspraak voor een kennismakingsgesprek: 030 236 17 41 of netwerkcoaching@u-centraal.nl

 

‘Het klikt heel goed met de vrijwilliger die mij toegewezen is. Ik ben heel blij met haar’. Client van de Algemene Hulpdienst