Financieel vrijwilliger: cursusdocent

Financieel vrijwilliger: cursusdocent

Contactpersonen

 • Rebecca Pook

  Rebecca Pook

 • Elena Milletari

  Elena Milletari

Groepen begeleiden Word vrijwilliger

Als docent van onze financiële cursussen help je mensen meer inzicht te krijgen in hun administratie en financiële situatie. Samen met een collega-docent begeleid je groepen inwoners. In de groep wordt gewerkt aan het opbouwen en onderhouden van de (online) financiële administratie en het inzichtelijk maken van de inkomsten en uitgaven. Door jouw hulp krijgen mensen grip op hun financiën en kunnen ze uiteindelijk weer zelfstandig verder.

Financiële cursussen Aan de slag als vrijwilliger

Als docent begeleid je 1 of meerdere van onze financiële cursussen: Grip op Financiën, Online of Orde en Voor 't zelfde geld. Je staat altijd samen met een collega-docent voor de groep. De cursussen variëren van 3 tot 5 bijeenkomsten. Ervaring met lesgeven of groepen is niet nodig. Voordat je aan de slag gaat krijg je een training van het Nibud, die je klaarstoomt voor het docentschap. 

Ontwikkeling Wat bieden we jou?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Aanmelden Wat kun je verwachten

 1. Je meldt je aan
 2. We nemen contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek
 3. Je bezoekt onze startbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers en volgt een training
 4. Je wordt gekoppeld aan een cursus en een collega-docent
 5. Je gaat aan de slag als docent
Financieel vrijwilliger: cursusdocent

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee. Als je kosten maakt voor het vrijwilligerswerk, dan krijg je een onkostenvergoeding. 

Ja. We vragen een VOG aan voordat je begint met het vrijwilligerswerk.