Maaltijdservice Utrecht

Wordt elke dag eten koken u te veel? Slaat u soms een maaltijd over omdat het boodschappen doen, koken én afwassen te veel inspanning vraagt? Maaltijdservice Utrecht bezorgt betaalbare koelverse maaltijden aan huis. Zo blijft u gezond eten en kunt u langer thuis blijven wonen.

Maaltijdservice Utrecht is bedoeld voor inwoners van Utrecht die door ziekte, ouderdom of beperking niet zelf kunnen koken.


Vroeger heette de service tafeltje-dekje en kwamen vrijwilligers met warme maaltijden langs. Dat wordt in Utrecht niet meer aangeboden. De chauffeur van Maaltijdservice Utrecht komt nu al jaren één, twee of drie keer per week op een vaste tijd bij mensen langs. Hij of zij kan even kijken hoe het met u gaat en u helpen om bijvoorbeeld een klein klusje te doen.


De maaltijden zijn gekookt, gekoeld en meteen verpakt zodat het eten lekker vers blijft. U bewaart de koude maaltijden in de koelkast en warmt ze op in de magnetron. De gerechten zijn geschikt voor ouderen en bevatten minder zout dan kant-en-klaarmaaltijden uit de supermarkt.


Wat wilt u eten?

Elke week neemt de chauffeur een bestelformulier mee, waarop u kunt aankruisen welke gerechten u over twee weken wilt eten. U stelt de maaltijd zelf samen, waarbij u voor elke dag kunt kiezen uit vier hoofdmaaltijden, drie soepen, drie toetjes en drie salades. Bij de volgende bezorging neemt de chauffeur het formulier weer mee. Op kantoor wordt de bestelling nog een keer gecontroleerd. Wilt u liever vegetarisch, gemalen of halal? Geen probleem. Wilt u stoppen met de maaltijden, dan is er een opzegtermijn van twee weken.


De prijs

De maaltijden kosten € 3,70, € 4,00 en € 4,30 voor een hoofdgerecht, afhankelijk van de ingrediënten. Soepen kosten € 0,80, toetjes € 0,75 en rauwkostsalade € 0,85. Heeft u een zeer laag inkomen, dan kunt u voor de maaltijdvoorziening bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente Utrecht.

“Het stelt ons gerust dat de chauffeur van de Maaltijdservice drie keer per week bij moeder langs gaat en even kan zien hoe het met haar is. Dat geeft ons een fijn gevoel.”  (Dochter van een van onze klanten)


Direct aanmelden
?

U kunt zich telefonisch aanmelden voor de maaltijdservice. Bel 030-236 1791, op maandag tot en met donderdag (9.00 - 14.00 uur) of vrijdagochtend (9.00 - 13.00 uur). Mailen kan ook: maaltijden@u-centraal.nl

 

 

“Het stelt ons gerust dat de chauffeur van de Maaltijdservice drie keer per week bij moeder langs gaat en even kan zien hoe het met haar is. Dat geeft ons een fijn gevoel.” Veelgehoorde reactie van zoon/dochter van klanten van de Maaltijdservice