Gesprekgroep voor mantelzorgers van mensen met NAH

Gesprekgroep voor mantelzorgers van mensen met NAH

Ervaringen delen Voor wie is de gespreksgroep?

Tijdens de zorg voor iemand met niet aangeboren hersenletsel kom je regelmatig vragen en uitdagingen tegen. Het kan helpen om je gedachten en ervaringen te delen met mensen die in dezelfde situatie zitten. In de gespreksgroep ontmoet je mantelzorgers die net als jij zorgen voor iemand met niet aangeboren hersenletsel. Je kunt je verhaal kwijt bij gelijkgestemden én biedt zelf een luisterend oor aan een ander. Steeds weer blijkt hoe waardevol het is om ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen.

Informatie en tips Wat gaan we doen?

De gespreksgroep komt één keer per maand samen. We bespreken verschillende thema’s. Ook krijg je informatie en tips die in jouw situatie handig zijn.

Thema’s die aan bod komen:

  • Hoe gaat het nu met jou?
  • De betekenis van NAH voor het dagelijks leven
  • NAH en communicatie in je relatie en met anderen
  • Emoties als verdriet, rouw en schuldgevoel
  • Hulp vragen en je netwerk inzetten
  • Zorgen voor jezelf

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Ja.

Nee, je kunt je alleen aanmelden als je in de gemeente Utrecht woont. Mogelijk biedt je eigen woonplaats een soortgelijke mogelijkheid aan.

We streven ernaar om onze activiteiten aan te bieden op locaties die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor de zekerheid kun je van tevoren even contact met ons opnemen voor meer informatie over de toegankelijkheid van de locatie.

Je vertelt in de groep alleen wat je zelf wilt vertellen. Het kan wel helpen om je gedachten en gevoelens te delen, juist als het spannend is. Dat kan een hele opluchting zijn. Je kunt bijvoorbeeld vertellen waarom je meedoet. We merken dat deelnemers veel aan elkaars verhalen hebben. Doordat ze het herkenbaar vinden of juist iets nieuws leren van een ander. Maar je bepaalt zelf hoeveel je vertelt en op welk moment je daar klaar voor bent. Onze regel is dat alles wat in de groep wordt verteld, niet met mensen buiten de groep wordt besproken.