Alzheimer Theehuis

Alzheimer Theehuis

Kennis over dementie Voor wie is het Alzheimer Theehuis?

Veel Marokkaanse en Turkse ouderen blijken weinig informatie te hebben over dementie en alzheimer. Ook vinden zij het vaak lastig om hierover te praten met hun naasten. Het kan enorm helpen om meer kennis over het ziektebeeld te hebben. Dit zorgt voor meer begrip en als mantelzorger weet je zo beter wat je voor je naaste en jezelf kan doen. Vaak levert dit meer rust op. Het Alzheimer Theehuis is een ontmoetingsplek voor Turken en Marokkanen die te maken hebben met dementie. Er wordt Turks of Marokkaans-Arabisch gesproken.

Ervaringen delen Wat gaan we doen?

Elk jaar zijn er 4 bijeenkomsten op verschillende locaties in Utrecht. In een informele sfeer kunnen bezoekers van het Alzheimer Theehuis ervaringen delen en vragen stellen. Ook wordt er een voorlichtingsfilm vertoond.

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe herken je alzheimer?
  • Wat kun je verwachten van het ziekteverloop?
  • Wat is de impact van alzheimer op je gezin/relatie?
  • Welke ondersteuning is er mogelijk voor degene met alzheimer?
  • Welke ondersteuning is er voor de partner/familie (mantelzorgers)?
  • Waar is verdere informatie te vinden?

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Ja.

Nee, je kunt je alleen aanmelden als je in de gemeente Utrecht woont. Mogelijk biedt je eigen woonplaats een soortgelijke mogelijkheid aan.

We streven ernaar om onze activiteiten aan te bieden op locaties die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor de zekerheid kun je van tevoren even contact met ons opnemen voor meer informatie over de toegankelijkheid van de locatie.