Buurtbemiddeling Utrecht

Buurtbemiddeling Utrecht

Contactpersonen

Ruzie met de buren Voor wie is Buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners van de stad Utrecht die in een conflictsituatie met buurtgenoten zitten. Ruzie met de buren kan allerlei redenen hebben: hard geluid, pesterijen, overlast van kinderen of rondslingerend vuil. Wat het ook is, het kan zomaar hoog oplopen. Buurtbemiddelaars helpen dan om samen met jou en de buren een oplossing te vinden. Ook voor informatie en advies rondom een burenruzie of om even je hart te luchten kun je bij ons terecht.

Herstellen van contact Wat doet de buurtbemiddelaar?

Buurtbemiddelaars brengen buren weer met elkaar in gesprek. Dit werkt het best als de ruzie nog niet al te erg uit de hand is gelopen. Wacht dus niet te lang met hulp vragen! Bemiddelaars zijn neutraal en zorgen ervoor dat iedereen zijn kant van het verhaal kan vertellen. Het doel is om het contact te herstellen. Hierbij proberen we altijd om de buren zelf een oplossing te laten bedenken voor het conflict. Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die goed zijn getraind om te bemiddelen bij burenruzies. 

Bekijk het privcacybeleid Buurtbemiddeling Utrecht 

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. Wij nemen contact met je op en bespreken de situatie
  3. We vormen een team van twee bemiddelaars
  4. De bemiddelaars houden een kort voorgesprek met jou en de buren, apart van elkaar
  5. We nodigen jou en de buren uit voor een gesprek op een neutrale locatie
Buurtbemiddeling

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee, dit is niet nodig.

Ja, dat kan.

Ja.

Nee, je hebt geen verwijzing nodig en je kunt je direct bij ons aanmelden.

Nee, je kunt je alleen aanmelden als je in de gemeente Utrecht woont. Mogelijk biedt je eigen woonplaats een soortgelijke mogelijkheid aan.