Domstad PlusBus

Domstad PlusBus

Contactpersoon

Gezellig uitje Voor wie is de Domstad PlusBus?

De Domstad PlusBus is er voor Utrechters van 65 jaar en ouder die niet meer zo gemakkelijk de deur uitkomen. Misschien omdat u minder mobiel bent geworden of omdat u het moeilijk vindt om alleen op stap te gaan. Ga dan gezellig mee met de Domstad PlusBus! We halen u altijd thuis op en brengen u ook weer terug.

Programma Waar gaan we naartoe?

Iedere 2 maanden brengen we een programmaboekje uit vol leuke uitjes. Denk bijvoorbeeld aan: een bijzondere rondrit, bezoek aan een museum, winkelen in een stad of kringloopcentrum en met elkaar uit lunchen. U kunt maximaal 3 keer per maand met de Domstad PlusBus op stap.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Bel ons voor een (telefonisch) intakegesprek.
  2. Bent u na het intakegesprek deelnemer geworden? Dan krijgt u iedere 2 maanden ons programmaboekje toegestuurd.
  3. U kunt zich nu opgeven voor uitjes (maximaal 3 per maand).
  4. 2 à 3 werkdagen voor het uitje hoort u of u meekunt.
DomstadPlusBus

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee, de Domstad Plusbus is er speciaal voor ouderen die weinig de deur meer uitgaan of onder de mensen komen. Ons doel is het voorkomen en verminderen van eenzaamheid bij ouderen. 

U bent in staat om zelfstandig met een uitje mee te gaan én u bent van plan om u regelmatig aan te melden voor een uitje (minimaal 1x per maand). 

Nee, u kunt zich alleen aanmelden als u in de gemeente Utrecht woont. Mogelijk biedt uw eigen woonplaats een soortgelijke mogelijkheid aan.

Doel van de Domstad Plusbus is om samen leuke dingen te doen. De deelnemers worden één voor één thuis opgehaald en aan het eind van de dag weer thuisgebracht. Een gezamenlijke lunch maakt vaak deel uit van het uitje. 

Inschrijven is gratis! De kosten voor de uitjes verschillen per activiteit. In het programmaboekje staan de kosten vermeld. We hebben goedkope en duurdere uitjes. U betaalt contant aan de begeleider in de bus. Met een U-pas of museumkaart kunt u bij sommige uitjes korting krijgen. 

Ja, één van de bussen heeft een rolstoellift en plek voor een rolstoel. We vragen u om zelf een begeleider mee te nemen die uw rolstoel kan duwen.