Iets doen voor jezelf en voor een ander

Vrijwilliger worden

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander en voor jezelf. Het is een manier om iets te betekenen voor iemand in de stad Utrecht of zelfs in jouw wijk of buurt. Je doet ervaring op, het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling, het is vaak gezellig.

Vrijwilligerswerk is een manier om iets nuttigs te doen, je tijd goed te besteden of je curriculum vitae (cv) uit te breiden. Je zet jouw talenten in voor mensen die je anders misschien nooit had ontmoet. En je bent zeker niet de enige; ongeveer 40 procent van de Utrechters doet vrijwilligerswerk. Aan de diverse vrijwilligersprojecten bij U Centraal zijn in totaal zo'n 1200 vrijwilligers verbonden.


Maak kennis met een aantal vrijwilligers bij U Centraal

Waarom zijn onze vrijwilligers dit werk gaan doen? Wat krijgen ze ervoor terug? Maak hieronder kennis met Jill (Financien, Informatie en Advies) en Agnes (Domstad Plusbus)

 

 

Meer filmpjes en verhalen lees je op www.u-centraal.nl/vrijwilligersverhalen.  

 
Wat kun je doen bij U Centraal?

Er is van alles mogelijk. Graag gaan we met jou in gesprek over wat je wilt. Wil je graag advies? Bel tijdens kantooruren 030 236 17 43 of  laat via deze link je contactgegevens achter, dan bellen we jou terug. Dat doen we meestal binnen twee werkdagen. 


We hebben veel verschillende vacatures, bij diverse projecten. Wat spreekt je het meeste aan? 

 • Kortdurende klussen
  Flexibel en praktisch: boodschappen doen, klussen in huis en tuin, computerhulp.

 • Bezoek en begeleiding
  Gezelschap is het toverwoord: kopje koffie, thuis of tijdens uitstapjes.

 • Training en coaching
  Met behulp van jouw talent en onze begeleiding maak je contact. Vacatures zijn bijvoorbeeld Buddy voor een ernstig zieke, Netwerkcoach, Personal coach, Taalvrijwilliger.

 • Financiën en administraties
  Ondersteuning bij het ordenen van de administratie, hulp bij het aanvragen van tegemoetkomingen, bij mensen thuis of een locatie van het Buurtteam.

 • Kantoorfuncties
  Je koppelt Utrechters aan elkaar voor hulp of contact. Fijne werkplek om in het ritme te komen na ziekte of naast je eigen bedrijf.

 • Medezeggenschap
  Vrijwilligers en cliënten hebben een belangrijke stem bij U Centraal. Daar kun je aan bijdragen als lid of ondersteuner van deze raden.

 

Wat krijg je ervoor terug?

U Centraal biedt vrijwilligers deskundigheidsbevordering, begeleiding en gezelligheid. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar onze kennisbank voor vrijwilligers en het scholingsprogramma. Ook hebben we een nieuwsbrief, Trefpunt U Centraal. Je bent verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk. Ook zijn er mogelijkheden voor een onkostenvergoeding, afhankelijk van het project. U Centraal wil een organisatie zijn waar mensen uit alle culturen zich thuis voelen.

Meer weten en aanmelden:

Weet je al wat je wilt? Klik dan op de vacature van je keuze voor meer informatie en contactgegevens. Weet je nog niet wat je wilt? Kun je nog geen keuze maken?
Bel dan 030-236 17 43 voor meer informatie of laat je contactgegevens achter, dan bellen wij jou.


Download hier onze folder met informatie over vrijwilligerswerk bij U Centraal.

Download hier onze Vrijwilligerswijzer 2018

‘Het klikt heel goed met de vrijwilliger die mij toegewezen is. Ik ben heel blij met haar’. Client van de Algemene Hulpdienst