Iets doen voor jezelf en voor een ander

Vrijwilliger worden

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander en voor jezelf. Het is een manier om iets te betekenen voor iemand in de stad Utrecht of zelfs in jouw wijk of buurt. Je doet ervaring op, het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling, het is vaak gezellig.

Vrijwilligerswerk is een manier om iets nuttigs te doen, je tijd goed te besteden of je curriculum vitae (cv) uit te breiden. Je zet jouw talenten in voor mensen die je anders misschien nooit had ontmoet. En je bent zeker niet de enige; ongeveer 40 procent van de Utrechters doet vrijwilligerswerk. Aan de diverse vrijwilligersprojecten bij U Centraal zijn in totaal zo'n 1200 vrijwilligers verbonden.


Download hier onze Vrijwilligerswijzer 2018

 
Wat kun je doen bij U Centraal?

Er is van alles mogelijk. Graag gaan we met jou in gesprek over wat je wilt. Wil je graag advies? Bel tijdens kantooruren 030 236 17 43 of  laat via deze link je contactgegevens achter, dan bellen we jou terug. Dat doen we meestal binnen twee werkdagen. 


Wil je liever eerst online kijken naar ons aanbod? Kijk dan voor een handig overzicht bij: 'vrijwilligersprojecten'.


Wat krijg je ervoor terug?

U Centraal biedt vrijwilligers deskundigheidsbevordering, begeleiding en gezelligheid. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar onze kennisbank voor vrijwilligers en het scholingsprogramma. Ook hebben we een nieuwsbrief, Trefpunt U Centraal. Je bent verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk. Ook zijn er mogelijkheden voor een onkostenvergoeding, afhankelijk van het project. U Centraal wil een organisatie zijn waar mensen uit alle culturen zich thuis voelen.

 

 

 

‘De aardigste mensen die ik ken zijn de mensen bij U Centraal. Hartelijk dank daarvoor.’ Client Financien & Administraties, clienttevredenheidsonderzoek 2016