Gastles: 18 jaar? Word geldwijzer!

Gastles: 18 jaar? Word geldwijzer!

Contactpersonen

  • Marnix van der Waals

    Marnix van der Waals

  • Deborah Molenaar

    Deborah Molenaar

Verantwoordelijk voor geldzaken Voor wie is deze gastles?

Als jongeren 18 jaar zijn, zijn ze zelf verantwoordelijk voor hun geldzaken. Ze beslissen zelf over hun geld en kunnen bijvoorbeeld een abonnement afsluiten. Maar het betekent ook dat ze zaken als verzekeringen moeten regelen. En dat ze verantwoordelijk zijn voor schulden en andere geldproblemen. Het is belangrijk dat jongeren op tijd weten wat ze moeten doen en regelen om wijs met geld om te gaan. 

Praktische tips Wat gaan we doen?

Tijdens de gastles geven we praktische tips over geld voor toekomstige 18-plussers. Hoe zorg je ervoor dat je verzekerd bent, je telefoon kan betalen en ook nog geld overhoudt voor een koffie to go? Tijdens deze bijeenkomst vertellen we waar je dan allemaal rekening mee moet houden. Ook geeft een leeftijdgenoot uitleg over zijn of haar ervaringen met geld en schulden.

De gastles is afwisselend en interactief. De leerlingen krijgen een informatieboekje en eventueel een administratiemap mee.

Zij gingen je voor

Wij hebben de gastles inmiddels gegeven aan studenten van ROC Midden Nederland en MBO Utrecht en aan leerlingen van het CGU, Kranenburg Praktijkonderwijs en het Unic college.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. De docent meldt zich aan
  2. We nemen contact met je op om de inhoud van de les af te stemmen
  3. We verzorgen gratis de gastles
Gastles 18 jaar word geldwijzer