Financieel Vrijwilliger Voedselbank

Financieel Vrijwilliger Voedselbank

Contactpersoon

  • Elena Milletari

    Elena Milletari

Financiële vooruitgang Word vrijwilliger

Als financieel vrijwilliger zet je je in voor de financiële vooruitgang van deelnemers van de Voedselbank. Je wordt hiervoor ingezet bij een uitgiftepunt van Stichting Voedselbank Utrecht. De Voedselbank biedt noodhulp in de vorm van gratis voedsel. Iedere week worden er meer dan 500 gratis voedselpakketten uitgedeeld bij verschillende uitgiftepunten. Ook krijgen deelnemers van de Voedselbank sociaal juridische ondersteuning aangeboden.


Advies of financiën Aan de slag als vrijwilliger

Als financieel vrijwilliger bekijk je de financiële situatie van deelnemers van de Voedselbank. Op basis van die informatie beoordeel je of iemand (nog) recht heeft op een voedselpakket en je geeft hierover advies aan de coördinator van de Voedselbank. Daarnaast adviseer je de deelnemers over mogelijke verbeteringen in de financiële situatie. Hierbij ben je geïnteresseerd en betrokken en je informeert deelnemers over financiële regels. Waar nodig verwijs je door naar hulpverleningsinstanties.

Ontwikkeling Wat bieden we jou?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. We nemen contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek
  3. Je volgt een training
  4. Je wordt gekoppeld aan een uitgiftepunt van de Voedselbank
  5. Je gaat aan de slag als financieel vrijwilliger
Financieel vrijwilliger Voedselbank

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee. Als je kosten maakt voor het vrijwilligerswerk, dan krijg je een onkostenvergoeding. 

Ja. We vragen een VOG aan voordat je begint met het vrijwilligerswerk.