Buddy & Bezoek

Buddy & Bezoek

Contactpersonen

Steun en ontspanning Voor wie is Buddy & Bezoek?

Heb je behoefte aan iemand die er af en toe speciaal voor jou is? Misschien voel je je eenzaam, wil je je verhaal kwijt of heb je een steuntje in de rug nodig. Dan staat een maatje van Buddy & Bezoek graag voor je klaar. Wat zou jij samen met een maatje willen doen? Een kop koffie drinken, een mooie wandeling maken of een museum bezoeken? Misschien wil je graag praten over wat je bezighoudt, bijvoorbeeld als je te maken hebt met een lichamelijke ziekte. Het kan ook zijn dat je wat hulp kunt gebruiken bij het oppakken van een nieuwe hobby of mensen ontmoeten. Of kijk je er gewoon naar uit dat de bel gaat en je bezoek krijgt? In al die gevallen kan een Buddy & Bezoek-maatje er voor jou zijn. Een maatje biedt jou bijvoorbeeld:

  • Gezelschap, afleiding en ontspanning
  • Hulp als je graag een actiever leven wilt of nieuwe mensen wilt leren kennen
  • Steun en een luisterend oor

Huilen en lachen Wat doet een maatje van Buddy & Bezoek?

Vrijwilligers bij Buddy & Bezoek zijn zorgvuldig getraind om jou ook op moeilijke momenten bij te staan. Met zo'n maatje kun je huilen en lachen. Hij of zij ziet jou als de persoon áchter je levensverhaal en is niet bang voor emoties. De vrijwilliger richt zich op datgene waar jíj op dat moment behoefte aan hebt. Jij staat centraal. Een maatje komt minimaal een half jaar wekelijks of om de week bij je langs. Samen bepaal je waar jullie gesprekken over gaan en wat jullie gaan doen.

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Wij koppelen cliënten en vrijwilligers aan elkaar. We luisteren altijd goed naar wie u bent en wat uw wensen zijn, zodat we u kunnen koppelen aan een vrijwilliger die bij u past. Na de kennismaking mag u altijd eerlijk zeggen of het klikt met de vrijwilliger. Zo niet, dan zoeken we iemand anders voor u.

Ja.

Nee, je hebt geen verwijzing nodig en je kunt je direct bij ons aanmelden.

Dat is afhankelijk van wat jullie daarover afspreken. Meestal duurt een bezoek tussen de 1 en 2 uur. We maken ook afspraken over de duur van de koppeling. Blijft de vrijwilliger een halfjaar of misschien korter of langer? Als een vrijwilliger stopt en je wilt nog steeds graag bezoek krijgen, kunnen we voor jou op zoek gaan naar een nieuwe vrijwilliger. 

Nee, Buddy & Bezoek is alleen voor de inwoners van de gemeente Utrecht.