De Drifters voor jonge mantelzorgers

De Drifters voor jonge mantelzorgers

Contactpersoon

  • Yasmina Karroum

    Yasmina Karroum

people_alt

Groepsgrootte

10

euro_symbol

Kosten

Gratis

location_city

Locatie

Online

Leeftijdsgenoten ontmoeten Voor wie is De Drifters?

De Drifters is er voor jonge mantelzorgers tussen 12 en 18 jaar. Heb je een gezins- of familielid dat lang ziek, lichamelijk of geestelijk beperkt, verslaafd, in de war of depressief is? Misschien maak je je vaak zorgen. Of moet je thuis meehelpen met klusjes of de zorg voor je familielid. Dan kan het heel fijn zijn om leeftijdsgenoten te ontmoeten die ook in zo’n situatie opgroeien. Je herkent waarschijnlijk veel in elkaars verhaal. Ook kan het opluchten om te merken dat je niet de enige bent die dit meemaakt!

Gesprekken en spelletjes Wat gaan we doen?

Elke drie weken komen De Drifters bij elkaar. De bijeenkomsten zijn gezellig en ontspannen. We gaan op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek over onderwerpen die jullie belangrijk vinden. En er is ook vooral ruimte voor spelletjes en creatieve opdrachten.

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Ja.

Nee, je kunt je alleen aanmelden als je in de gemeente Utrecht woont. Mogelijk biedt je eigen woonplaats een soortgelijke mogelijkheid aan.

Je vertelt in de groep alleen wat je zelf wilt vertellen. Het kan wel helpen om je gedachten en gevoelens te delen, juist als het spannend is. Dat kan een hele opluchting zijn. Je kunt bijvoorbeeld vertellen waarom je meedoet. We merken dat deelnemers veel aan elkaars verhalen hebben. Doordat ze het herkenbaar vinden of juist iets nieuws leren van een ander. Maar je bepaalt zelf hoeveel je vertelt en op welk moment je daar klaar voor bent. Onze regel is dat alles wat in de groep wordt verteld, niet met mensen buiten de groep wordt besproken.