Vrijwilliger Home-Start

In Utrecht zijn steeds meer gezinnen die gebruik (willen) maken van de ondersteuning door een Home-Start vrijwilliger. Wij proberen te werken zonder wachtlijst en kunnen daarom altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Home-Start vrijwilligers bieden vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp aan ouders. Ze denken en kijken mee in de opvoeding. De gezinnen geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen. Hun vragen staan centraal. Het doel is om het zelfvertrouwen van ouders te vergroten, zodat zij na een tijdje weer op eigen kracht verder kunnen. De vrijwilliger bezoekt wekelijks een gezin. De contacten tussen ouder en vrijwilliger vinden plaats op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. De ouder heeft volop ruimte voor eigen inbreng en vindt oplossingen samen met de vrijwilliger.


Wat krijg je ervoor terug?


Wij bieden vrijwilligers een voorbereidende training, interessant vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, gezellige contacten met andere vrijwilligers, deskundigheidsbevordering, ondersteuning en begeleiding door de coördinator. Er start regelmatig een nieuwe training.


Ben je geïnteresseerd? 

  • Heb je ervaring met kinderen en/of opvoeden?
  • Ben je geduldig en kun je goed luisteren?
  • Ben je een dagdeel per week beschikbaar, gedurende minimaal een jaar?
  • Heb je oprechte belangstelling voor anderen en kun je je goed in een ander inleven?
  • Ben je bereid je eigen normen en waarden soms even opzij te zetten?
  • Woon je in Utrecht of de directe omgeving?

 

Meer informatie / aanmelden

Bel of mail voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek: info@home-start-utrecht.nl of 06-10 77 96 64

Kijk voor meer informatie over Home-Start op de website van Home-Start Utrecht

 

‘De aardigste mensen die ik ken zijn de mensen bij U Centraal. Hartelijk dank daarvoor.’ Client Financien & Administraties, clienttevredenheidsonderzoek 2016

Aandacht voor kinderen