Sociale contacten

Of je nou een gezelligheidsdier of bent of goed alleen kan zijn, het is fijn om contact te hebben met andere mensen. Gewoon iemand met wie je iets leuks kunt doen. Iemand die kunt bellen als je advies wilt vragen of om een praatje verlegen zit. U Centraal helpt bij het vinden van nieuwe en betere sociale contacten.

Via U Centraal leert u nieuwe mensen kennen. Ook bieden we u begeleiding en vervoer. Dat doen we in de volgende projecten:


Rechtstreeks 50+ Vriendschapsbemiddeling:

Rechtstreeks brengt 50-plussers uit de gemeente Utrecht met elkaar in contact, zodat u samen leuke dingen kunt ondernemen. Rechtstreeks is geen relatiebemiddelingsbureau, het gaat om vriendschap. U komt met iemand in contact na koppeling door een vrijwillliger, op een tweemaandelijkse contactbijeenkomst of na een oproepje in onze nieuwsbrief. Bij Rechtstreeks staan ruim vierhonderd ouderen ingeschreven.

 

Vriendschap in Utrecht

Vriendschap in Utrecht is er voor iedereen in Utrecht tussen de 18 en 50 jaar die op zoek is naar meer of betere vriendschappen. Vriendschap in Utrecht biedt vriendschapsbemiddeling en personal coaching. Het project is opgestart in 2015.


Netwerkcoaching:

Door omstandigheden kan het moeilijk zijn om in contact te komen met andere mensen. U wilt wel iets ondernemen, maar weet niet zo goed hoe. Een netwerkcoach is een getrainde vrijwilliger, die gedurende een bepaalde periode bij u komt. Samen kijkt u wat voor mensen u om u heen heeft, welke oude banden u zou willen aanhalen of wat u zou willen ondernemen. Zo bouwt u stap voor stap weer een netwerkje op.

 

DomstadPlusBus:

De chauffeur en gastvrouw van de DomstadPlusBus halen u thuis op. Met maximaal zeven passagiers gaan we naar een winkelcentrum, tuincentrum of bestemming voor een dagje uit. Denk bijvoorbeeld aan een museum, een kaasmakerij of dorpen als Volendam en Harderwijk. U betaalt de kostprijs voor het vervoer en entrees. Consumpties zijn voor eigen rekening. De DomstadPlusBus is een BoodschappenPlusBus, een concept van het Nationaal Ouderenfonds dat in Utrecht (m.u.v. Vleuten-De Meern) wordt uitgevoerd door U Centraal.

 

Samen in de Stad:

Onder de paraplu Samen in de Stad zijn in alle Utrechtse wijken sociale netwerken opgezet die het senioren mogelijk maken langer zelfstandig én prettig in de wijk te blijven wonen. Samen in de Stad is opgezet door AxionContinu en U Centraal. Per 2018 is het project overgedragen aan de sociaal makelorganisaties. Alle informatie over Samen de Stad is nu te vinden op Samenindestad.nl

 

 

‘De routes van de buschauffeurs zijn vaak erg mooi en we genieten van de natuur en de kleine dorpen waar we doorheen rijden.’ Deelnemer over de Domstad Plusbus