Wegwijzer Utrechtse gezinnen met weinig geld

Wegwijzer Utrechtse gezinnen met weinig geld

25 mei 2022

Kinderen grootbrengen kost veel geld. Niet iedereen kan dat betalen. Gelukkig is er in Utrecht veel hulp voor gezinnen met weinig geld. Ook landelijk zijn er fondsen en voorzieningen. Daarnaast organiseren inwoners van onze stad allerlei activiteiten. Een overzicht van de mogelijkheden is nu te vinden in deze Wegwijzer. De Wegwijzer is uitgebracht door de Geldzaak van U Centraal. Daarbij hebben we samengewerkt met de Armoedecoalitie Utrecht en met Vanessa van Egeren, die zelf drie kinderen grootbrengt met weinig geld.

'Overwin je schaamte'
In het voorwoord vertelt Vanessa: ‘Gelukkig ken ik de weg in Utrecht. Als ik het even niet red, weet ik waar ik kan aankloppen voor hulp. En ik weet ook hoe ik gratis aan goede spullen kan komen. Deze Wegwijzer moet ervoor zorgen dat andere gezinnen met weinig geld de weg ook weten te vinden. Maar ik zeg er eerlijk bij: een Wegwijzer alleen is niet genoeg. Het begint ermee dat je om hulp durft te vragen als je niet rondkomt. Ik heb dat zelf echt moeten leren. Je hebt toch het gevoel dat je faalt als moeder als je anderen om hulp vraagt. Onzin, weet ik nu. Het is juist heel krachtig om toe te geven dat je het in je eentje niet redt. Overwin je schaamte en maak gebruik van deze Wegwijzer!’

Digitaal en in print  
Binnenkort gaan we de Wegwijzer verspreiden in de stad, onder meer op scholen, jeugdgezondheidscentra, consultatiebureaus en natuurlijk via de Buurtteams. Wil je de Wegwijzer nu al gebruiken? Dat kan! Je kunt de boekjes ophalen op de locaties van de Geldzaak  of hier downloaden. 

Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar info@degeldzaak.nl