Utrechters helpen elkaar op weg

Utrechters helpen elkaar op weg

19 mei 2022

Meer dan vervoer alleen
ANWB AutoMaatje is een service waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Elke rit is meer dan vervoer alleen. Vaak gaan de vrijwillige chauffeurs mee op doktersbezoek of helpen zij met boodschappen doen.
U Centraal koppelt inwoners aan een vrijwilliger bij hen in de buurt. De vrijwilliger haalt de inwoner op en brengt hem of haar na afloop ook weer thuis. Na afloop van de rit rekent de inwoner meteen af met de vrijwilliger. De onkostenvergoeding bedraagt 35 cent per kilometer en eventuele parkeerkosten.

Ruim 3000 vrijwilligers zetten liefde, vrije tijd en hun auto in
Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en ze laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer: dat is de reden dat de ANWB in 2015 deze vervoerservice heeft opgezet. Met de deelname van de gemeente Utrecht doen 100 gemeenten in heel Nederland mee met ANWB AutoMaatje. Bij het initiatief zijn ruim 3000 vrijwilligers betrokken die bijna 26.000 buurtgenoten mobiel houden. De vrijwilligers hebben sinds de start ruim 380.000 ritten gereden. Vrijwillige AutoMaatjes die elke keer weer hun liefde, vrije tijd en auto inzetten om hun plaatsgenoten naar hun bestemming te brengen.

Kijk hier voor meer informatie over AutoMaatje in Utrecht 

Op 18 mei vond de feestelijke opening plaats van AutoMaatje Utrecht. Een impressie van een vrolijke bijeenkomst!