Steunpunt Mantelzorg bestaat 25 jaar en krijgt een nieuwe naam

Steunpunt Mantelzorg bestaat 25 jaar en krijgt een nieuwe naam

25 november 2022

Nieuwe naam
De bijeenkomst werd geopend met een interview met Truusje van der Linden, directielid van U Centraal. Truusje is vanaf de oprichting betrokken bij het Steunpunt Mantelzorg. Vervolgens vertelde Jorden van Luxemburg hoe de Gemeente Utrecht de ondersteuning voor mantelzorgers vormgeeft en wat het belang is van Steunpunt Mantelzorg Utrecht als basisvoorziening in de stad. Hij onthulde ook de nieuwe naam: Steunpunt Mantelzorg Utrecht gaat vanaf nu verder als Mantelzorg Utrecht.  

Mantelzorg = onbetaalbaar
In de najaarseditie van Mantelmaggezien vertelt Truusje van der Linden onder meer: ‘Van 50 naar 1800 ingeschreven mantelzorgers: Steunpunt Mantelzorg Utrecht kreeg heel wat voor elkaar in de afgelopen 25 jaar. Het is winst dat meer mensen nu weten wat mantelzorg eigenlijk is en waarom daar een speciaal woord voor is. Vroeger werd zorgen voor een dierbare als doodgewoon gezien. Maar als je nagaat dat de economische waarde van mantelzorg 20 miljard per jaar is, begrijp je dat mantelzorgers veruit de meeste zorg en ondersteuning geven. Dat is onbetaalbaar...’

Muziek & Marokkaanse hapjes
Na het plenaire deel gingen de aanwezigen uiteen voor verschillende workshops. Het programma werd afgesloten met een blik op de toekomst, vrolijke muziek en overheerlijke Marokkaanse hapjes.

Ans van den Berg maakte een foto-impressie van de bijeenkomst