Energievrijwilligers

Energievrijwilligers

Wat je gaat doen

Als Energievrijwilliger help je mensen op onze Geldzaak locatie op de Steenweg. Er worden afspraken voor je ingepland op vooraf overeengekomen dagdelen.  

Energievrijwilligers bieden Utrechters praktische hulp bij het begrijpen van de energierekening, de energietoeslag en het energieplafond. Ook geven ze tips om energie te besparen en kunnen ze advies geven over financiële voorzieningen en regelingen. 

Wie wij zoeken

We zoeken vrijwilligers die regelmatig bewoners willen helpen en adviseren. We vragen een inzet van gemiddeld zo’n 4 uur per week, maar we denken graag mee over wat haalbaar is voor jou. 

Kennis over energiebesparing en voorzieningen is niet nodig. Jij bent bereid om nieuwe kennis op te doen via (bij)scholing. We vinden het belangrijk dat je sociaal en communicatief vaardig bent en dat je het leuk vindt om mensen met verschillende achtergronden te adviseren over energie besparen en rondkomen.

Wat we bieden

 • Ontzettend waardevol en dankbaar werk; juist in deze tijden zijn mensen dolblij met je hulp. Je kunt echt een verschil maken en inwoners van Utrecht helpen om door deze crisis heen te komen.
 • Praktijkgerichte scholingbegeleiding en een welzijnsorganisatie die al 40 jaar ervaring heeft in werken met vrijwilligers.
 • Een basisopleiding met informatie over
  - werkwijze (voorbereiding op een gesprek, het voeren van gesprekken etc.)
  - de opbouw van een energierekening en waar je op moet letten
  - financiële voorzieningen en vergoedingen
  En toegang tot actualiteitenbijeenkomsten en aanvullende trainingen gericht op bijvoorbeeld gesprekstechnieken en schulden.
 • Veel flexibiliteit: je bepaalt zelf op welke dagdelen je de adviesgesprekken voert, dit kan ook in de avond zijn
 • Een onkostenvergoeding
 • Een team van enthousiaste collega’s, die hun opgedane kennis over energiebesparing en het adviseren van bewoners graag met je delen
 • Een plek waar je (relevante) werkervaring kunt opdoen. 

Interesse?

Het energieteam is een initiatief van Stichting U Centraal. Wil je meer informatie of je meteen aanmelden als energievrijwilliger? Neem dan contact op met U Centraal op tel.nr. 06-10781154 of via finan-admin@u-centraal.nl 

Spreken we je snel?