Je ziet en voelt meer dan je denkt! 2 bijeenkomsten.

Contact met je cliënt benaderd vanuit de haptonomie

 

Hoe houd je contact als woorden tekortschieten – je irriteren – je verwarren? Hoe nodig je iemand uit om in beweging te komen, terwijl iemand daar angstig over is? Hoe ga je om met weerstand bij je cliënt? Waar gaat je aandacht het meest naar toe in het contact, naar de woorden of naar de beleving van de ontmoeting?

De haptonomische benadering kan je leren je meer bewust te worden van wat jij voelt in het contact met de ander. We zijn vaak meer op ons denken gaan vertrouwen, terwijl juist in het contact met onze cliënten de gevoelsbeleving zo belangrijk is.

Tijdens deze workshop gaan we veel praktisch oefenen om zelf te ervaren hoe je nu het beste kunt aansluiten bij de ander, hoe je kunt meebewegen. Je ontdekt wat er bij jou past en krijgt praktische handvaten.

Voor beginners en gevorderden: er is altijd iets nieuws te ontdekken!

 

Datum:                donderdag 3 en 17 oktober, 18:00 – 21:00 uur (vanaf 17.30 uur inloop met broodje)

Locatie:                U Centraal, Pieterskerkhof 16

Trainer:                Else Boerema

Aanmelden:          a.udo@u-centraal.nl, 06-22480155

Graag aanmelden vóór 30 september

 

 

 

'Iedere week komt er een vrijwilliger langs om met mijn vrouw spelletjes te doen en te lezen. Ik leef zo toe naar die paar uurtjes! niet dat ik dan iets bijzonders doe. Maar het is gewoon al een enorme luxe om te kunnen denken: wat zal ik nu eens gaan doen? Mantelzorger