Interactieve theatervoorstelling over financiële uitbuiting

Verzorgd door theatergroep Wilde Kastanjes

In Nederland zijn er op dit moment veel slachtoffers van financiële uitbuiting. Onder ouderen zijn dit er al zo'n 30.000. Voor slachtoffers is het lastig om te vertellen dat dit hen overkomt.

Er zijn een aantal situaties die voor extra risico kunnen zorgen, bijvoorbeeld wanneer iemand geholpen wordt door vrienden of familie en er worden grote bedragen afgeschreven die niet te herleiden zijn, dan is het voor mensen moeilijk om daar over te beginnen. Of misschien herken je de volgende situatie wel: iemand is vergeetachtig aan het worden, kan de financiën niet meer overzien of heeft anderen nodig om te pinnen. Maar ook het feit dat veel zaken tegenwoordig digitaal geregeld moeten worden, maakt dat met name ouderen en mensen die moeite hebben met lezen en schrijven afhankelijk zijn van anderen. Financieel misbruik wordt gezien als een vorm van huiselijk geweld.

 

We hopen dat je na deze training financiële uitbuiting kunt herkennen, weet welke vragen je erover kan stellen en weet in te schatten wat je als vrijwilliger met deze signalen kunt doen.

Wilde Kastanje is een opleidingsinstituut, gespecialiseerd in professionele deskundigheidsbevordering bij de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. We combineren daarbij inhoudelijke expertise en grote ervaring als trainers en als acteurs. www.wildekastanje.nl/over-ons/

 

Waar & wanneer:

Datum:              Donderdag 14 november 2019 om 19:00-21:00 uur

Locatie:              Zimihc theater Wittevrouwen, Bouwstraat 55, Utrecht

Aanmelden:        Neem contact op met Rachida van den Tempel of Anne Fleur van Winkelhoff

                         finan-admin@u-centraal.nl of bel met het 06-10781154.