Workshops voor vrijwilligers in Utrecht

Scholing voor vrijwilligers

Als vrijwilliger kom je in allerlei situaties terecht. Je werkt vaak met kwetsbare mensen. Hoe ga je daarmee om? U Centraal biedt scholing, zodat je je als vrijwilliger bewust bent van wat je doet en kennis en vaardigheden hebt die nodig zijn voor het werk. De scholingen staan open voor vrijwilligers van U Centraal, maar ook voor andere Utrechtse vrijwilligers.

Direct aanmelden voor scholing

Via deze link kun je je aanmelden voor een scholing.

Dit is de scholing die op je pad komt als je vrijwilliger bent bij U Centraal:


1. Een goede start

Begin je als vrijwilliger bij U Centraal, dan volg je de introductietraining Een goede start! . Bij Buddyzorg en Financien en Administraties zit deze informatie al in je basiscursus.


2. Sparren over communicatie, cultuur en andere thema's

In je werk als vrijwilliger kun je allerlei vragen tegenkomen. Hoe ga je om met normen en grenzen? Hoe krijg je iemand 'in beweging'? Hoe ga je om met cultuurverschillen? Dit soort onderwerpen komen terug in diverse bijeenkomsten en in het OplaadpUnt voor vrijwilligers. Daar kun je ook met een trainingsacteur oefenen.


3. Bijeenkomsten over specifieke thema's

Regelmatig organiseren we bijeenkomsten over specifieke thema's, die misschien niet iedereen tegenkomt. Deze avonden zijn vaak opgezet vanuit een project binnen U Centraal, maar iedereen is welkom.


4. Voor als je eens wat anders wilt...

Bij U Centraal kun je heel uiteenlopend vrijwilligerswerk doen. Daardoor kun je je specialiseren of een andere richting inslaan. De consulent van jouw huidige vrijwilligerswerk zal graag met jou in gesprek gaan om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.


5. ...en voor de gezelligheid

Vrijwilligerswerk doe je voor de ander en voor jezelf. Je ontmoet nieuwe mensen, je vergroot je wereld en je wordt regelmatig uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst met een leuk programma en een hapje en een drankje. Bij U Centraal houden we altijd een kerstbijeenkomst en een zomerborrel.


Kennis opdoen vanuit je huiskamer

Ook online kun je je kennis en vaardigheden vergroten. Kijk maar eens op onze Kennisbank voor vrijwilligers of op ons Youtubekanaal Vrijwilligerswerk Utrecht.

 

Zelf kennis delen

Heb je zelf ideeën? Of heb je vaardigheden in huis die je met andere vrijwilligers wilt delen? Neem dan contact op met Andrea Lehr, a.lehr@u-centraal.nl 

 

Workshops volgen bij onze samenwerkingspartners

U Centraal werkt samen met allerlei organisaties in Utrecht, die vaak ook interessante workshops en lezingen aanbieden.

Vrijwilligerscentrale Utrecht
Biedt bijvoorbeeld workshops over fondsenwerving, bestuurswerk of PR.

De Wilg
Deze organisatie is gespecialiseerd in omgaan met mensen met een beperking.

Taal doet meer
Utrechtse vrijwilligersorganisatie, gespecialiseerd in taalondersteuning.

Handjehelpen
Regionale vrijwilligersorganisatie die regelmatig bekende sprekers strikt, zoals Micha de Winter en Andries Baart.

Studium Generale
De Universiteit Utrecht heeft een uitgebreid (gratis) aanbod aan lezingen. Wellicht zit er iets interessants voor je bij.

Natuurlijk wil ik graag een betaalde baan. Toch ben ik ook heel blij met mijn vrijwilligerswerk. Het geeft me een goede reden om op te staan, bezig te blijven. Gewoon een fijne werkplek. Telefoonvrijwilliger Algemene Hulpdienst