Vrijwilliger zijn

Wat fijn dat je je inzet voor al diegenen die onze hulp en ondersteuning zo nodig hebben! Welkom!

Op deze pagina vind je informatie die voor jou als vrijwilliger van belang is. Kun je informatie niet vinden of heb je ergens nog vragen over? Schroom dan niet om met je consulent contact op te nemen. Hij of zij kan je verder helpen. 

 

Scholing
Als vrijwilliger kun je in allerlei situaties terecht komen. Je werkt vaak met kwetsbare mensen. Hoe ga je daarmee om? U Centraal biedt regelmatig scholing, zodat je als vrijwilliger je werk zo goed mogelijk kunt uitvoeren. De scholingen staan open voor vrijwilligers van U Centraal, maar ook voor andere Utrechtse vrijwilligers.

Benieuwd welke scholing er op dit moment worden aangeboden?
Klik hier of bekijk het overzicht bij 'zie ook'.


Nieuwsbrieven

Iedere twee maanden ontvang je het TrefpUnt in jouw mailbox of brievenbus.


Kennisbank

Speciaal voor vrijwilligers is er een kennisbank ontwikkeld. In factsheets worden thema's behandeld die veel vrijwilligers tegenkomen in het contact met hun cliënt.
De kennisbank kun je bekijken op deze pagina. 


Medezeggenschap
Vrijwilligers van U Centraal zijn vertegenwoordigd door een Vrijwilligersraad. De leden van de Vrijwilligersraad kijken door de ogen van de vrijwilligers naar het beleid en geven de bestuurder gevraagd en ongevraagd advies. Daarnaast heeft U Centraal ook een Cliëntenraad. Voor meer informatie over medezeggenschap kijk je bij 'zie ook'

In de vrijwilligerswijzer 2018 vind je nog meer informatie rondom verzekering, onkostenvergoeding, klachtenregeling, vertrouwenspersoon.

 

" Als ik een brief van Steunpunt Mantelzorg krijg, word ik altijd helemaal vrolijk. Er is iemand die aan me denkt." Ikram, mantelzorger