MantelzorgMaatje

Meehelpen als MantelzorgMaatje? Gewoon doen!

Ken je dat fijne gevoel als je iets voor een ander hebt kunnen doen? De voldoening die dat geeft? Word dan nu het MantelzorgMaatje van een mantelzorger in Utrecht die voor iemand met dementie zorgt.

Als MantelzorgMaatje kun jij het verschil maken voor die mantelzorger. Je bent klankbord en soms helpende hand. Je denkt mee met de mantelzorger over hoe je op tijd hulp in kunt schakelen zodat de mantelzorger de zorg beter en langer kan volhouden waardoor degene met dementie zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. En af en toe doe je eens een praktisch klusje.


Wie zoeken wij?

Heb je inlevingsvermogen en levenservaring? Wil je je verdiepen in wat het betekent om mantelzorger te zijn van iemand met dementie? Ben je flexibel, in staat tot faciliteren en stimuleren? Kun je zelfstandig (samen)werken met de mantelzorger en de zorg? Wil jij voor minimaal een jaar er gemiddeld twee uur per week zijn voor jouw mantelzorger? Dan ben jij het MantelzorgMaatje dat we zoeken!


Ons aanbod

Wij zorgen voor een persoonlijke koppeling tussen jou en de mantelzorger, waarbij jullie wensen en behoeften op elkaar worden afgestemd. Voordat je van start gaat, krijg je een training van drie dagdelen over dementie, mantelzorg en de sociale kaart van Utrecht. Daarna zijn er jaarlijks vier intervisiebijeenkomsten en kun je altijd op ons terugvallen voor vragen en begeleiding.


Enthousiast? Bel of mail één van ons:

  • Andrea Lehr, U Centraal, 030 236 17 42 / 06 1158 1640 / a.lehr@u-centraal.nl
  • Angelique Heerdink, Handjehelpen, 030 263 29 65 / aheerdink@handjehelpen.nl


MantelzorgMaatje is een gezamenlijk initiatief van Handjehelpen en U Centraal

‘De aardigste mensen die ik ken zijn de mensen bij U Centraal. Hartelijk dank daarvoor.’ Client Financien & Administraties, clienttevredenheidsonderzoek 2016