Financiën, Informatie en Advies

Een helder overzicht van inkomsten en uitgaven helpt enorm om mensen uit de schulden te houden of te krijgen. Als vrijwilliger help je daarbij.

Vind je het leuk om iemand te helpen bij zijn/haar administratie? U Centraal zoekt voor haar dienstverlening Financiën, Informatie en Advies vrijwilligers die mensen willen ondersteunen bij het op orde brengen en/of houden van de (financiële) administratie.

Als vrijwilliger kan je ondersteuning bieden in diverse situaties:

 

Team FIA

Het werk wordt gecoördineerd door het team Financiën, Informatie en Advies (FIA) van U Centraal. Wij geloven dat iedereen op enig moment in zijn/haar leven vragen kan krijgen over geld of administratie. We bieden laagdrempelige hulp door vrijwilligers in te zetten. Stadsgenoten die gewoon samen met je aan de slag gaan met als doel: dat je het weer zelfstandig kan. Onze vrijwilligers werken in spreekuren, bij mensen thuis en geven cursussen. Binnen het project FIA werken bijna 300 vrijwilligers en 10 beroepskrachten. Op jaarbasis worden ongeveer 400 cliënten thuis ondersteunt door vrijwilligers van FIA.


Vrijwilligers aan het woord

Nico Bredewoud helpt mensen thuis met hun administraties.

 

Nico Bredewoud, U Centraal vrijwilliger from Communicatie U Centraal, JoU on Vimeo.

 

Samenwerking

U Centraal werkt samen met de Tussenvoorziening in de werving, begeleiding en scholing van vrijwilligers Financiën, Informatie en Advies. Via deze test zie je welke vacatures er zijn en wat bij je past.

 
Meer informatie en aanmelden

Heb je belangstelling om vrijwilliger te worden op het gebied van Financiën, Informatie en Advies? Voor meer informatie: 06-10 78 11 54 of finan-admin@u-centraal.nl. Wil je meer weten over de Tussenvoorziening? Bekijk dan deze pagina.

 

 

Het team FIA staat u graag te woord!

Anne Fleur van Winkelhoff, Elena Milletari, Liselotte Anbeek, Marleen van Zijl, Rachida van den Tempel, Rebecca Pook, Rob van Asch, Renée de Vries.

  

-> Ga terug naar overzicht Vrijwilligerswerk 

Het contact met mijn cliënt geeft mij ook een ander inzicht: dat het leven dat ik leef niet het leven is. Het biedt me een bredere blik. Paola, vrijwilliger