Ondersteuning voor mensen met dementie en mantelzorgers

Bezoekdienst voor mensen met dementie

Zorgt u ook voor iemand met dementie? Dan weet u hoe zwaar het kan zijn om altijd voor iemand klaar te staan. Om een partner, ouder, broer of zus te zien veranderen. Soms heeft u even tijd nodig voor uzelf om de zorg te kunnen volhouden.

De Bezoekdienst voor mensen met dementie traint en begeleidt vrijwilligers, die regelmatig bij een vaste cliënt op bezoek gaan en hem of haar gezelschap houden. Zodat u even tijd heeft voor een hobby of wat ontspanning.


Een vrijwilliger van de Bezoekdienst is meer dan een oppas. De bezoekvrijwilligers krijgen training in het omgaan met mensen met Alzheimer en andere vormen van dementie. Ze doen dit vrijwilligerswerk vaak omdat ze graag iets voor een ander willen betekenen. In de scholing krijgen ze mee om niet te oordelen en te proberen gewoon een prettige sfeer te scheppen. Vaak gaan vrijwilliger en cliënt een eindje wandelen of doen ze een spelletje. Na verloop van tijd bouwt u samen een band op.


Praktische gegevens
:

U kunt een beroep doen op de Bezoekdienst als de cliënt in de gemeente Utrecht woont. De hulp is gratis. Als u zich aanmeldt, maken we eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. We proberen zo snel mogelijk een vrijwilliger te vinden, maar dit lukt niet altijd. We houden u altijd op de hoogte van de vorderingen.


Meer weten?

Bel Andrea Lehr of Ed Korff de Gidts, telefoon 030 – 236 17 42 of mail bezoekdienst@u-centraal.nl


Download hier de folder van de Bezoekdienst

Wilt u vrijwilliger worden bij de Bezoekdienst? Ga dan naar onze pagina Vrijwilliger worden.


Bekijk hier een filmpje over de Bezoekdienst. In het filmpje ziet u wat de bezoeken van Daan betekenen voor Jan en Anneke. U krijgt betere beeldkwaliteit door op het HD-knopje te drukken. Ook kunt u via deze link het filmpje rechtstreeks op Vimeo zien.

 

Bezoekdienst Informele Zorg from Communicatie U Centraal on Vimeo.

Een cliënt ervaart een vrijwilliger vaak als gelijkwaardiger dan een professional. Daardoor kunnen vrijwilligers sommige dingen makkelijker zeggen. Consulent Vrijwillige Inzet