92 potentiële vriendschappen dankzij speeddate

Na maandenlange voorbereiding vond op 1 oktober 2019 de eerste vriendschappelijke speeddate van Vriendschap in Utrecht plaats. Het idee achter de speeddate is het aanbieden van een laagdrempelige activiteit om ontmoeting tussen jongeren (tussen de 18 en 30 jaar) te stimuleren. Ondanks de vele stortbuien die avond stroomde de zaal in De Kargadoor vanaf 19.30 uur vol met 36 enthousiaste, maar soms ook zenuwachtige deelnemers. 

Met een drankje in de hand werd er na een welkomstwoord gestart met menselijk bingo. Iedereen had een kaart waar vijf eigenschappen op stonden als ‘draagt vandaag gestreepte sokken’ of ‘zit in een voetbalteam’. Het doel was om in korte tijd zoveel mogelijk mensen te spreken en zo je bingokaart vol te krijgen. Binnen tien minuten waren de eerste drie bingo’s al binnen en was het ijs wel gebroken.

De spanning was uit de zaal en dus kon er gestart worden met speeddaten. In 16 rondes van 4,5 minuut kregen de deelnemers de kans om elkaar te leren kennen. Er werd veel gepraat en gelachen, precies waar we op hoopten. Na ieder gesprek kregen de deelnemers de kans om op hun matchkaart aan te geven of hun gesprek leuk genoeg was om nog een keer met hun 'date' in contact te willen komen. Als beide gesprekspartners een ja bij elkaar invulden op hun eigen matchkaart, worden ze door Vriendschap in Utrecht met elkaar in contact gebracht. Er zijn in totaal 92 matches gemaakt. Deelnemers wordt gevraagd of ze ons op de hoogte willen houden van hun prille maar hopelijk lange nieuwe vriendschappen.

 

speeddate vriendschap

Na de speeddates was er nog gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten over het speeddaten. Er waren veel enthousiaste reacties te horen en er werden hier en daar nog wat nummers uitgewisseld. Uit de evaluaties blijkt dat deelnemers de avond veel leuker vonden dan ze van tevoren verwacht hadden, dat de sfeer erg fijn was en ze hopen dat zulke avonden vaker georganiseerd zullen worden.

Deze avond had niet zo succesvol kunnen zijn zonder de inzet van onze fantastische vrijwilligers: bedankt!

Zonder de BoodschappenPlusBus zou ik nergens meer komen. Deelnemer BoodschappenPlusBus