Een veilige omgeving waarin je nieuwe mensen kunt leren kennen

Vriendschap in Utrecht

Je wilt binnenkort iets gezelligs doen, maar hebt geen gezelschap. Herkenbaar? Vriendschap in Utrecht helpt Utrechters tussen de 18 en 50 jaar om meer mensen te leren kennen en betere vriendschappen te sluiten.

Vriendschap ontstaat vaak uit een ontmoeting waarvan niemand verwacht dat er een wonder zal gebeuren. Dat schreef Henning Mankell in een van de boeken rond de vaak sombere detective Kurt Wallander. Een verlangen naar meer of betere vriendschappen is helemaal niet gek. Ongeveer een derde van de bevolking voelt zich soms eenzaam. En dat zijn echt niet alleen ouderen.


Wat doet Vriendschap in Utrecht?

Vriendschap in Utrecht biedt je een veilige omgeving waar je nieuwe mensen kunt leren kennen. In een kennismakingsgesprek bekijken we samen hoe je huidige sociale leven is en wat je zou willen veranderen. We bieden ondersteuning bij vriendschap in verschillende vormen:

 

  • Vriendschapsbemiddeling: koppeling aan andere deelnemers, bijvoorbeeld via een oproepje in de nieuwsbrief. We kijken naar mensen die bij elkaar passen op basis van bijvoorbeeld persoonlijkheid, wijk, interesses, wel/niet roken.
  • Workshops en Meet & Greet: regelmatig organiseren we gezellige bijeenkomsten, soms rond een thema zoals vriendschap, sociale media. Daar ontmoet je andere deelnemers, met wie je zelf eventueel kunt afspreken.
  • Personal coaching: een getrainde vrijwilliger kijkt samen met jou wat je lastig vindt in het contact met andere mensen. Samen ga je aan de slag om dat gemakkelijker te maken.

 
Deelname aan Vriendschap in Utrecht is gratis. Ga je samen op stap, dan zijn de kosten daarvoor wel voor eigen rekening. Vriendschap in Utrecht is in 2015 opgezet door welzijnsorganisatie U Centraal, maar wordt zoveel mogelijk gedragen door de deelnemers.

 
Ben je ouder dan 50? Kijk dan eens bij Rechtstreeks , een al veel langer lopend project voor vriendschapsbemiddeling bij U Centraal, voor 50-plussers. De grens van 50 jaar is rekbaar; ben je ergens tussen de 45 en 55, dan kijken we samen met je waar je je het meest thuis voelt.

  

Activiteiten

Via onderstaande links lees je recente nieuwsbrieven 'De Ontmoeting' van Vriendschap in Utrecht.

De Ontmoeting 30, juni 2019

De Ontmoeting 29, maart 2019

De Ontmoeting 28, december 2018

 

 

 

‘Ben heel blij met de PlusBus. Zo kom ik nog eens ergens en heb contact met andere mensen.’ Deelnemer Domstad PlusBus