Nieuwe mensen leren kennen

Rechtstreeks vriendschapsbemiddeling

Eigenlijk zou u wel meer vrienden of kennissen willen hebben. Gewoon wat mensen om een hapje mee te gaan eten, te wandelen, naar een museum te gaan. Iemand die in de buurt woont, dezelfde interesses heeft als u en wel of niet rookt.

Herkent u dit beeld? Woont u in Utrecht en bent u 50+? Misschien is Rechtstreeks vriendschapsbemiddeling dan iets voor u. Rechtstreeks is geen relatiebemiddelingsbureau. Mensen komen bijvoorbeeld bij Rechtstreeks als de kennissenkring wat is uitgedund na een verhuizing, de zorg voor een zieke naaste, echtscheiding, pensioen of het overlijden van een partner.

Bij Rechtstreeks zijn ongeveer 400 senioren ingeschreven die het leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen. U komt met elkaar in contact op een contactbijeenkomst, via een oproepje in onze nieuwsbrief of doordat een vrijwilliger u koppelt. Tijdens zo’n contactbijeenkomst (elke twee maanden) is er alle tijd om lekker te kletsen en is er vaak een thema, een spreker of een informatiemarkt.

Bent u jonger dan 50? Kijk dan eens bij Vriendschap in Utrecht, een nieuw project voor vriendschapsbemiddeling 50-,  bij U Centraal. De grens van 50 jaar is rekbaar; bent u ergens tussen de 45 en 55, dan kijken we samen met u waar u zich het meest thuis voelt.


Activerend huisbezoek  en Rechtstreeks Roze

Naast de vriendschapsbemiddeling biedt Rechtstreeks ook activerend huisbezoek: gedurende een halfjaar komt een vrijwilliger of stagiaire regelmatig op bezoek om samen te kijken hoe iemand zijn of haar eenzaamheid kan doorbreken. Rechtstreeks heeft daarnaast bijzondere aandacht voor roze ouderen. Juist in deze generatie komt het regelmatig voor dat mensen vanwege hun seksuele identiteit het contact met vrienden of familie zijn kwijtgeraakt.  


Praktische gegevens:

Deelname aan Rechtstreeks is gratis. Wilt u zich aanmelden bij Rechtstreeks? Ga dan direct naar het digitale Inschrijfformulier, of bel 030 – 236 1741


Wilt u vrijwilligerswerk doen bij Rechtstreeks? Kijk dan op de pagina Vrijwilliger worden.

 

 

Zonder de BoodschappenPlusBus zou ik nergens meer komen. Deelnemer BoodschappenPlusBus