Huiskamer van de Wijk

De Huiskamer van de Wijk is een plek in de wijk waar buurtbewoners naartoe kunnen om elkaar te ontmoeten en om mee te doen aan activiteiten. Zo kunnen zij (blijven) deelnemen aan het vertrouwde leven in de wijk. Er zijn in 2015 zeven Huiskamers van de Wijk in Utrecht geopend. U Centraal is één van de partners in de organisatie.

 

De Huiskamer is er voor álle buurtbewoners. Iedereen kan gewoon binnenlopen om een kop koffie te drinken, maar ook deelnemen aan allerlei activiteiten die vanuit de Huiskamer worden georganiseerd. Zoals biljarten, wandelclub, jeu des boules en dergelijke. Een aantal dagdelen per week zijn beroepskrachten aanwezig. Mensen uit de buurt worden gestimuleerd zo veel mogelijk activiteiten zelf te organiseren, als het nodig is met professionele ondersteuning. Zo wordt het echt hún Huiskamer. Iedere buurtbewoner kan, binnen zijn of haar eigen mogelijkheden, op een vanzelfsprekende manier deelnemen!

De aanwezigheid van een Huiskamer in de buurt geeft buurtbewoners nog meer de mogelijkheid om actief te blijven en hun sociale netwerk in stand te houden of juist te versterken. Het biedt mantelzorgers de mogelijkheid om even ontlast te worden. De nieuwe Huiskamer van de Wijk is een laagdrempelige Wmo-voorziening.

Meer informatie over Huiskamer van de Wijk:
 
Barbara van Beers: 06-44 68 80 26, barbara.vanbeers@gmail.com
 
Corrie Booman: 06-20 11 02 19, c.booman@careyn.nl

Wat gebeurt er nu zoal in zo'n Huiskamer van de Wijk? Dat is te zien in onderstaande reportage van U in de Wijk, in Transwijk.

 

 

Zonder de BoodschappenPlusBus zou ik nergens meer komen. Deelnemer BoodschappenPlusBus