Sociale ondersteuning

Contactpersoon

Rijker sociaal leven Voor wie is sociale ondersteuning?

Iedereen heeft behoefte aan contact. Het kan dan ook lastig zijn als je niet de sociale contacten hebt die je zou willen. Misschien weet je niet waar je nieuwe mensen kan ontmoeten of vind je het spannend om op iemand af te stappen. Een sociaal ondersteuner kijkt samen met jou waar je tegenaan loopt en welke stappen je kan zetten naar een rijker sociaal leven. 

Ondersteuning Wat doet een sociaal ondersteuner?

Een sociaal ondersteuner is een vrijwilliger die jou helpt om je sociale leven te verbeteren. Dit kan tijdens een kort of een lang traject. 

Tijdens een kort traject komt een vrijwilliger zo'n 6 tot 8 keer op bezoek. Samen kijken jullie hoe je actief nieuwe contacten kunt aangaan, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar ontmoetingsplekken. Als je het fijn vindt, kan de vrijwilliger ook een keer met je meegaan naar een plek of activiteit. 

Tijdens een lang traject van maximaal 9 maanden ga je samen met de vrijwilliger wat intensiever aan de slag met je sociale leven. Dit kan fijn zijn als je hoge drempels ervaart in het aangaan van sociale contacten. De vrijwilliger neemt de tijd om je te leren kennen. Samen verkennen jullie welke behoeften en talenten je hebt en welke mogelijkheden er in je omgeving al zijn. 

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. We bellen je om een intake-afspraak te maken
  3. We komen bij je thuis voor een intakegesprek
  4. We zoeken een vrijwilliger die bij je past
  5. De vrijwilliger komt langs voor een kennismakingsbezoek
Sociale ondersteuning (1)

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee, je kunt je alleen aanmelden als je in de gemeente Utrecht woont. Mogelijk biedt je eigen woonplaats een soortgelijke mogelijkheid aan.

Wij koppelen cliënten en vrijwilligers aan elkaar. We luisteren altijd goed naar wie u bent en wat uw wensen zijn, zodat we u kunnen koppelen aan een vrijwilliger die bij u past. Na de kennismaking mag u altijd eerlijk zeggen of het klikt met de vrijwilliger. Zo niet, dan zoeken we iemand anders voor u.

Ja.

Nee, je hebt geen verwijzing nodig en je kunt je direct bij ons aanmelden.