Sociaal ondersteuner

Sociaal ondersteuner

Contactpersonen

Steun in de rug Word vrijwilliger!

Als sociaal ondersteuner kom je wekelijks of om de week bij iemand thuis. Je bouwt een band op en samen onderzoek je waar de behoeften van de cliënt liggen. Met coaching help je de cliënt bij het zetten van kleine stappen in het leggen van contact en het ervaren van meer geluk en welzijn. Tijdens dit proces moedig je aan en bied je een steun in de rug.

We bieden korte en lange trajecten aan. Tijdens een kort traject help je iemand gedurende 6 tot 8 bezoeken praktisch op weg. Bij een lang traject van 9 maanden ga je meer de diepte in en staat het algehele welzijn van de cliënt centraal.

Kleine stapjes vooruit Aan de slag als vrijwilliger

Lijkt het je leuk om sociaal ondersteuner te worden? We maken graag kennis met je als je je herkent in de volgende eigenschappen:

  • Je kunt goed luisteren: je vat samen wat je hoort en vraagt door.
  • Je bent geduldig en hebt oog voor de kleine stapjes vooruit.
  • Je vindt het leuk om te coachen.

Het is handig als je over coachende vaardigheden beschikt, maar dit is niet noodzakelijk. Je krijgt een training waarin je alles leert wat je nodig hebt om de cliënt te kunnen ondersteunen. Ook word je begeleid door een ervaren coach en wissel je ervaringen uit met andere vrijwilligers tijdens intervisiegesprekken.

Ontwikkeling Wat bieden we jou?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. Wij bellen je en maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek
  3. We houden een kennismakingsgesprek
  4. Je volgt een training en wordt ingedeeld in een intervisiegroep
  5. Je wordt gekoppeld aan een cliënt
Sociale Ondersteuning

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee. Als je kosten maakt voor het vrijwilligerswerk, dan krijg je een onkostenvergoeding. 

Nee.