Project WIE

Meer geluk ervaren Voor wie is Project WIE?

Gevoelens van eenzaamheid kunnen om verschillende redenen ontstaan. Misschien heb je een moeilijke tijd achter de rug en zit je niet zo lekker in je vel. Of zijn er vervelende omstandigheden in je leven. Het kan ook zijn dat je al langere tijd weinig sociale contacten hebt en niet goed weet hoe je dit kunt veranderen. Als je een steuntje in de rug kunt gebruiken, zijn de coaches van Project WIE er voor je. Samen kijken we hoe je meer geluk en minder eenzaamheid kunt ervaren in je leven.

 

Oplossingen vinden Wat doet de sociaal ondersteuner?

Een sociaal ondersteuner is een getrainde vrijwilliger. Hij of zij is een coach die jou helpt om oplossingen te vinden. Eerst leren jullie elkaar beter kennen. Samen onderzoek je waar jij behoefte aan hebt en wat je wilt leren. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met:

  • Keuzes durven maken
  • Je tijd zinvol en plezierig invullen
  • Sociale contacten aangaan of verdiepen
  • Je zekerder voelen over jezelf

We kijken welke (kleine) stappen je daarin kunt zetten. En wie je daarbij kan helpen. Iedere stap vooruit is positief en samen met de vrijwilliger sta je hierbij stil.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. We komen langs voor een kennismaking
  3. Je wordt gekoppeld aan een vrijwilliger
  4. Je maakt kennis met de vrijwilliger
  5. Als het klikt, komt de vrijwilliger wekelijks of om de week bij je langs
Project WIE

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Ja.

Nee, je hebt geen verwijzing nodig en je kunt je direct bij ons aanmelden.

Nee, je kunt je alleen aanmelden als je in de gemeente Utrecht woont. Mogelijk biedt je eigen woonplaats een soortgelijke mogelijkheid aan.

Een vrijwilliger is iemand die graag iets voor een ander wil doen. Vrijwilligers zeggen vaak dat het leerzaam is om vrijwilligerswerk te doen en dat het een goed gevoel geeft. Alle vrijwilligers van U Centraal worden getraind. Ze leren wat het betekent om vrijwilliger te zijn en hoe ze mensen kunnen helpen. Ook volgen ze vaak trainingen over specifieke onderwerpen. Zo hebben ze kennis over de vragen en problemen waar mensen mee zitten.

Wij koppelen cliënten en vrijwilligers aan elkaar. We luisteren altijd goed naar wie u bent en wat uw wensen zijn, zodat we u kunnen koppelen aan een vrijwilliger die bij u past. Na de kennismaking mag u altijd eerlijk zeggen of het klikt met de vrijwilliger. Zo niet, dan zoeken we iemand anders voor u.

Onze vrijwilligers mogen geen geld aannemen voor de hulp die ze bieden. De vrijwilligers vinden het vaak wel erg fijn als je ze gastvrij ontvang, bijvoorbeeld door iets te drinken of te eten aan te bieden.