Project WIE

Steun in de rug Word vrijwilliger

Als sociaal ondersteuner kom je wekelijks of om de week bij iemand thuis. Je bouwt een band op en samen onderzoek je waar de behoeften van de cliënt liggen. Vaak heeft een cliënt door omstandigheden weinig sociale contacten. Jullie bekijken verschillende welzijnsgebieden en wie in de omgeving zou kunnen helpen. Je coacht de cliënt bij het zetten van kleine stappen in het beleven van meer geluk en welzijn. Tijdens dit proces moedig je aan en bied je een steun in de rug.

Kleine stapjes vooruit Aan de slag als vrijwilliger

Lijkt het je leuk om sociaal ondersteuner te worden bij de Project WIE? We maken graag kennis met je als je je herkent in de volgende eigenschappen:

  • Je kan goed luisteren: je vat samen wat je hoort en vraag door.
  • Je bent geduldig en hebt oog voor de kleine stapjes vooruit.

Het is handig als je over coachende vaardigheden beschikt, maar dit is niet noodzakelijk. Je krijgt een training waarin je alles leert wat je nodig hebt om de cliënt te kunnen ondersteunen. Ook word je begeleid door een ervaren coach en wissel je ervaringen uit met andere vrijwilligers tijdens intervisiegesprekken.

Ontwikkeling Wat bieden we jou?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. We nemen contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek
  3. Je volgt de basistraining
  4. Je maakt kennis met de cliënt en kijkt samen of er een match is
  5. Je gaat aan de slag als sociaal ondersteuner
Project WIE vrijwilliger

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee. Als je kosten maakt voor het vrijwilligerswerk, dan krijg je een onkostenvergoeding. 

Nee.