Hulp bij Dementie: De Inspringer

Incidentele hulp Word vrijwilliger

Mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie hebben een pittige zorgtaak. Dan is het fijn als ze er een keer tussenuit kunnen, bijvoorbeeld naar een verjaardag, cursus of activiteit. Dit gaat niet zomaar, omdat ze hun naaste niet makkelijk alleen kunnen laten. Voor dit soort situaties biedt De Inspringer incidentele hulp. Als vrijwilliger blijf je bij de naaste met dementie zolang de mantelzorger van huis is.

Ervaring met dementie Aan de slag als vrijwilliger

Bij De Inspringer werken we met vrijwilligers die ervaring hebben met dementie, in hun werk of in hun eigen omgeving. We koppelen je steeds voor een eenmalig bezoek aan een cliënt. Ideaal als je op zoek bent naar flexibel vrijwilligerswerk. Je kunt op onze planning zelf aangeven voor welke hulpvraag je beschikbaar bent. Soms gaat het om herhaalbezoeken; dan ga je hooguit 5 keer bij dezelfde persoon langs. Hoe het bezoek eruitziet, is afhankelijk van de wens van de cliënt. Je kunt samen iets ondernemen, gaan wandelen of gewoon een kopje thee drinken en tv kijken.

Ontwikkeling Wat bieden we jou?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. We nemen contact op om een kennismakingsafspraak te maken
  3. Je krijgt een kennismap over dementie en volgt een training
  4. Je vult op de planning in voor welke hulpvragen je beschikbaar bent
  5. We brengen je in contact met de mantelzorger
Hulp bij Dementie De Inspringer

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee. Als je kosten maakt voor het vrijwilligerswerk, dan krijg je een onkostenvergoeding. 

Nee.