Hulp bij Dementie: De Inspringer

Hulp bij Dementie: De Inspringer

Incidentele hulp Word vrijwilliger

Soms is er bij de zorg voor iemand met dementie wat extra hulp nodig. Bijvoorbeeld omdat de mantelzorger even tijd nodig heeft voor zichzelf of ziek is. Wie doet dan de boodschappen? Wie gaat er mee naar het ziekenhuis? Wie is aanwezig als de mantelzorger niet thuis is? Als Inspringer bied je kortdurende, praktische hulp en gezelligheid op de momenten dat niemand anders dat kan doen.

Ervaring met dementie Aan de slag als vrijwilliger

Bij De Inspringer werken we met vrijwilligers die ervaring hebben met dementie in hun (vrijwilligers)werk of in hun eigen omgeving. We koppelen je steeds voor een of meerdere bezoeken aan een cliënt. Ideaal als je op zoek bent naar flexibel vrijwilligerswerk. Je kunt zelf aangeven voor welke hulpvraag je beschikbaar bent. Hoe het bezoek eruitziet, is afhankelijk van de wens en behoefte van de cliënt. Soms help je bij het doen van boodschappen of begeleid je iemand naar afspraken. Een andere keer help je door er gewoon te zijn voor iemand en drink je samen een kopje thee en doe je wat leuks terwijl de mantelzorger de deur uit is.

Ontwikkeling Wat bieden we jou?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. We nemen contact op om een kennismakingsafspraak te maken
  3. Je krijgt een kennismap over dementie en volgt een training
  4. Je vult op de planning in voor welke hulpvragen je beschikbaar bent
  5. We brengen je in contact met de mantelzorger
Hulp bij Dementie De Inspringer

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee. Als je kosten maakt voor het vrijwilligerswerk, dan krijg je een onkostenvergoeding. 

Nee.