DomstadPlusBus chauffeur

Gezellige sfeer Word vrijwilliger

Als chauffeur ben je het visitekaartje van de DomstadPlusBus. Samen met de begeleider ben je verantwoordelijk voor het verloop van de dag en zorg je voor een gezellige sfeer. Je maakt van tevoren zelf de route om deelnemers op te halen, naar de bestemming te brengen en weer thuis te brengen. Je helpt bij het in- en uitladen van rollators en rolstoelen en ondersteunt deelnemers als het nodig is.

Behulpzaam Aan de slag als vrijwilliger

Lijkt het je leuk om begeleider te worden bij de DomstadPlusBus? We maken graag kennis met je als je je herkent in de volgende eigenschappen:

  • Je hebt een open, vriendelijke houding en bent behulpzaam.
  • Je hebt oog voor alle deelnemers en zorgt ervoor dat iedereen een leuke dag heeft.
  • Je rijdt veilig, hebt minimaal een jaar je rijbewijs B en bent bereid mee te werken aan een rijvaardigheidstest.

Elke drie maanden is er een nieuw programma met uitjes van de DomstadPlusBus. Je kunt dan zelf aangeven voor welke uitjes je beschikbaar bent.

Ontwikkeling Wat bieden we jou?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. We nemen contact op voor een kennismakingsgesprek
  3. Je wordt ingewerkt door een collega-chauffeur
  4. Je bezoekt onze welkomstbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers
  5. Je gaat op pad als chauffeur
DomstadPlusBus chauffeur

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee, ook je lunch is inbegrepen

Deelnemers die zorg nodig hebben of in een rolstoel zitten, zorgen zelf voor een begeleider. Als vrijwilliger ben je er alleen voor (lichte) ondersteuning.

Je bent verzekerd via U Centraal en de consulent is bereikbaar voor als er iets voorvalt.

Nee. Als je kosten maakt voor het vrijwilligerswerk, dan krijg je een onkostenvergoeding. 

Nee.