Bekijk hier de Online versie

Welkom [name]

23 juli 2019

Inleiding

Voor je ligt de achtiende editie van de ActUgids. De ActUgids is een tweemaandelijkse nieuwsbrief voor Sociaal Raadslieden en vrijwilligers met vak-relevante ontwikkelingen toegepast op de Utrechtse praktijk.

De nieuwsbrief wordt je aangeboden door Stadsteam Informatie & Advies in samenwerking met Team Financiën & Administraties en sluit aan bij de informatie op de U Gids en Mijn Gids. Er is geen registratie vereist om de informatie waarnaar verwezen wordt te raadplegen maar als de informatie je aanspreekt kun je na registratie op www.u-centraal.nl/mijn-gids/registreren meer informatie per onderwerp raadplegen.

Heb je na het lezen van de ActUgids opmerkingen, suggesties, inhoudelijke vragen of wil je een casus voorleggen? Neem dan contact op met Stadsteam Informatie & Advies via 030 236 1770 of info-advies@u-centraal.nl

 

Een gezond financieel 2019

Allereerst, namens het Stadsteam Informatie en Advies, een gelukkig en gezond 2019! Wij hopen dat je ook dit jaar mensen weer een duwtje in de juiste richting kunt geven en dat deze ActUgids daar een bijdrage aan levert.

 

Naast de (half)jaarlijkse aanpassingen van normen en bedragen zijn er enkele wijzigingen in wet en regelgeving waar wij jullie, de lezers van de ActUgids, over willen informeren. De hoeveelheid wijzigingen die per 2019 ingaan is te overzien. Lees hier snel wat nieuw is op onder andere fiscaal, sociaal en juridisch gebied. Je bent in korte tijd weer helemaal bij!

 

De voor 2019 vernieuwde versie van de Checklist inkomsten op orde staat online. In de Checklist staan de relevante lokale en landelijke regelingen bij een laag inkomen handig in één overzicht bijeen. Zo zie je direct welke uitkeringen en voorzieningen er zijn, wat de belangrijkste voorwaarden zijn en waar de regeling kan worden aangevraagd.

www.ugids.nl/checklist

Stadsteam Informatie & Advies| tel.: 030 236 17 70 | info-advies@u-centraal.nl | www.u-centraal.nl |

Wilt u niet langer de nieuwsbrief ontvangen, dan kunt u zichzelf hier afmelden