ANWB AutoMaatje Utrecht in april van start

ANWB AutoMaatje gaat in april van start in Utrecht! U Centraal nam het initiatief om de vervoersservice van de ANWB naar Utrecht te halen en dankzij de (financiële) steun van verschillende partijen is het gelukt. ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele inwoners van Utrecht op verzoek vervoeren. 

ANWB AutoMaatje Utrecht richt zich vooral op ouderen die aan huis gebonden zijn en wel graag op pad zouden willen. Dan biedt ANWB AutoMaatje uitkomst. Het kan gaan om een ritje naar het ziekenhuis, maar ook een leuk uitje naar het museum of een bezoek aan familie. De vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto en de passagier betaalt een onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met vrijwilligers van U Centraal ouderen helpen mobiel en actief te blijven.

AutoMaatje start in april 2020. Meer informatie over het aanvragen van een rit in Utrecht is te vinden op www.u-centraal.nl/automaatje. Lees op de website van de ANWB  meer algemene informatie over AutoMaatje.


Vrijwilliger worden voor AutoMaatje

Voor AutoMaatje zijn we blij met elke extra vrijwilliger. Bent u of kent u iemand die het leuk vindt om vrijwilliger te worden voor ANWB AutoMaatje Utrecht? Laat het ons weten via automaatje@u-centraal.nl

ANWB AutoMaatje Utrecht is een samenwerking tussen de ANWB en U Centraal en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Oranje Fonds, het Richard Hoogland Fonds en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (actieprogramma één tegen eenzaamheid) en de inzet van de kerngroep van het Netwerk Informele Zorg Utrecht en de gemeente Utrecht.