PPI jeugdhulp opent vestiging in Leidsche Rijn

Eén op de vijf Utrechtse scholieren zit in Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern op school. PPI biedt jongeren die niet lekker in hun vel zitten, begeleiding na schooltijd. Sinds een jaar of twintig gaan leerlingen naar PPI,  in de Utrechtse binnenstad. Vanaf 25 oktober kunnen de scholieren nu ook in Leidsche Rijn naar PPI, elke dinsdagmiddag in Tableau 66, Glenn Millerpad 66 in de wijk Terwijde.

Daarmee gaat een wens van de scholen voor voorgezet onderwijs in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern in vervulling. Vanuit het Amadeus Lyceum in Vleuterweide naar PPI aan de Drift is al gauw 40 minuten fietsen. Straks in Terwijde zijn ze er binnen 10 minuten. “Het aantal leerlingen op alle scholen voor voortgezet onderwijs in Leidsche Rijn neemt steeds meer toe. De leefwereld van die jongeren is in Leidsche Rijn. Naar de stad gaan is voor een brug te ver. Dus komen wij naar Leidsche Rijn,” zegt Marieke Kuipers, teamleider bij PPI. 

Minder ruzie maken

PPI staat voor Psychosociale Pedagogische Interventies. PPI werkt voor alle scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeente Utrecht. Jongeren die niet lekker in hun vel zitten en daardoor op school niet goed kunnen presteren, gaan gedurende een maand of tien eens per week naar PPI. Ze kunnen daar huiswerk maken en werken in de groep en individueel aan hun doelen. Bijvoorbeeld: minder ruzie maken, meer zelfvertrouwen krijgen, opkomen voor jezelf. Jongeren zeggen zelf na zo’n traject bij PPI: ik heb geleerd dat fouten maken niet erg is. Of: ik heb geleerd dat ik niet de enige ben die het lastig vindt om vrienden te maken. 


Aanmelding

Leerlingen worden bij PPI aangemeld door de kernpartners op school of het buurtteam. Meer informatie: www.ppi-jeugdhulp.nl

Omgaan met moeilijkheden in het leven