Meld je aan voor de Dag van de Mantelzorg

Op vrijdag 10 november is het weer Dag van de Mantelzorg. Iedereen die voor een zieke naaste zorgt, wordt deze dag in het zonnetje gezet. Steunpunt Mantelzorg Utrecht, onderdeel van U Centraal, organiseert de Dag van de Mantelzorg in Utrecht. Dit jaar is de locatie het Spoorwegmuseum. En zo gaan de deelnemende mantelzorgers op 10 november een beetje op droomreis.

Pfuuuut! De stoomfluit weerklinkt onder het dak van het grote station. De conducteur zwaait met zijn spiegelei. Stapt u in? De trein vertrekt! Waar naartoe? Naar een plek waar je even de zorgen achter je kunt laten. Een plek waar jij centraal staat. Een plek waar je mensen spreekt die weten wat het betekent om altijd voor een ander klaar te staan. Mensen die allemaal – hoe lastig soms ook – hebben besloten om een paar uur tijd voor zichzelf te nemen.

Even bijtanken

Om de zorg te kunnen volhouden, is het van belang om ook tijd voor jezelf te nemen. Daarom organiseert het Steunpunt ontspannende activiteiten voor mantelzorgers, zoals de Dag van de Mantelzorg en Waarderingsdagen. Op 15 september was er weer zo'n Waarderingsdag, een uitstapje naar Rotterdam. Mantelzorgconsulent Esther van Bokhorst maakte een videoverslag waarin mantelzorgers vertellen wat zo'n uitstapje voor hen betekent.

 

 

Gaat u mee op droomreis, op vrijdag 10 november?
U hoeft alleen maar in te stappen! De conducteur neemt u mee in het verhaal. Voor het eten wordt gezorgd; u gaat met een fijne herinnering en een gevulde maag naar huis. Vanzelfsprekend is het eten ook vegetarisch en/of halal.

Zo kunt u mee op droomreis
Meld u aan via www.u-centraal.nl/dvdm. Geen internet? Bel dan met de receptie van U Centraal, telefoon 030 236 17 17.

Kent u andere mantelzorgers die in de gemeente Utrecht wonen of voor iemand in Utrecht zorgen? Vertel hen over deze dag, zodat zij zich ook kunnen aanmelden.


U krijgt van U Centraal (Steunpunt Mantelzorg Utrecht) een bevestiging met routebeschrijving.