Belangrijk bericht voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger bij U Centraal? Lees dan dit bericht en de bijbehorende download. Het gaat over de gegevens van vrijwilligers die we bij U Centraal registreren. We gaan ons registratiesysteem verbeteren en zijn volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht om dat te melden aan de betrokkenen.

In het kader van het nieuwe Vrijwilligersbeleid komt er een centrale registratie van alle vrijwilligers van U Centraal. Een deel van de gegevens van vrijwilligers wordt bij iedere afdeling straks op precies dezelfde manier geregistreerd. Een aanvullend deel met afdeling-specifieke informatie wordt voor iedere afdeling apart ingericht, maar wel gekoppeld met de algemene gegevens. 

Hoe de registratie er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Daaraan wordt nog gewerkt. Als eerste stap gaan we in augustus en september gegevens van vrijwilligers samenvoegen, zodat we eventuele dubbelingen kunnen verwijderen. Vrijwilligers die al lang bij ons staan ingeschreven maar al een tijd niet actief zijn, worden benaderd met de vraag of hun dossier kan worden gesloten om uiteindelijk te worden vernietigd. 

Lees het hele bericht in dit memo (1 A4,pdf).

Heb je vragen, neem dan gerust contact op!