Pluim voor buurtinitiatieven

Gewoonlijk komt Buurtbemiddeling bij buren tussen wie het contact is verstoord. Op Burendag komt Buurtbemiddeling altijd naar buren die juist wel heel goed contact hebben. Zoals de bewoners van de Edmund Eysterstraat in Terwijde (Leidsche Rijn).

Deze buren organiseerden een mooi buurtfeest, waar zo'n 70 bewoners bij betrokken waren. Er was een programma voor elk wat wils, met een speurtocht, een vossenjacht en een barbecue. De bewoners vonden het voor herhaling vatbaar.

Buurtbemiddeling Utrecht kwam een Pluim brengen in Terwijde, omdat dit soort activiteiten eraan bijdragen dat er contact is tussen buren. En als je elkaar op een positieve manier ontmoet, dan kun je ook meer hebben en gemakkelijker in gesprek gaan als de radio aanstaat, de hond blaft of de kinderen schreeuwen.  In totaal deelde Buurtbemiddeling Utrecht op Burendag drie Pluimen uit. De andere twee pluimen gingen naar buren in Noordoost (grootschalige ontmoeting op initiatief van de Pauluskerk) en West (buurtfeest met tuinieren aan de Curacaostraat).

In de week van Burendag, op donderdag 29 september, viert Buurtbemiddeling nog een feestje; het project bestaat namelijk vijf jaar in de gehele stad Utrecht. Buurtbemiddelaars - getrainde vrijwilligers - helpen buren om hun conflicten op te lossen. In 72 procent van de gevallen wordt het conflict naar tevredenheid opgelost.

 

Meer weten? www.buurtbemiddelingutrecht.nl